A hosszú frufru vágása szakavatatlan kezek számára sem jelent nagy kihívást, persze, mint mindent, ezt is el lehet rontani, ám igazán nem kell nagyfokú ügyesség ahhoz, hogy tökéletes legyen a végeredmény. A franciás függönyfrufru nem csak könnyű formázhatósága miatt népszerű, hanem mert vonzó, sikkes stílus garantál, és egyszerűsége ellenére extra adag nőiesség rejlik benne. Lépésről lépésre mutatjuk, hogyan alakítható ki a jellegzetes fazon.

hirdetés

Szinte minden nővel előfordult már, hogy a tükörbe nézve elkapta az az érzés, hogy elege van a frizurájából. Ez teljesen természetes, hiszen bizony-bizony akadnak „rossz haj” napok, ám amikor a probléma hosszú ideig fennáll, könnyedén megérlelődik a gondolat, miszerint ideje lenne fazont váltani.

Sokan hirtelen felindulásból cselekednek ilyenkor, mi azonban óva intünk mindenkit az azonnali hajvágástól. Ha mégis csak egy minimális átalakulásra van szükség, ami kellőképpen feldobja a megjelenést, mégsem okoz drasztikus különbséget, érdemes élni a hosszú frufru adta lehetőségekkel.

Általában a fodrászok nem tudnak azonnal elvállalni, ez azonban nem okoz problémát, ha ezt a fazont szeretnéd kipróbálni. Pár egyszerű, laza mozdulattal te magad is levághatod a szálakat, hogy kellően vonzó és dús hatást kapjon a frizurád. Azt azonban nem árt mérlegelni, hogy rosszul is elsülhet a dolog, sőt, a megfelelő eszközök nélkül – például hajvágó olló – jobb elvetni az ötletet. Papírvágó vagy szabászati ollóval nem érdemes cincálni a hajszálakat, ugyanakkor hiába egyszerű a művelet, határozott, jól irányzott mozdulatokra van szükség.

Ha már megvan az elhatározás és a körülmények is adottak hozzá, kövesd a vidóban látott lépéseket!

 

A hosszú frufru vágása nem nagy ördöngösség, ha ezekre odafigyelsz

Bár tény, hogy otthon is lehet tökéletes frufrut vágni, ráadásul ehhez a fazonhoz még csak hatalmas kézügyesség sem kell, azért van néhány apróság, ami nélkül nem lesz tökéletes a végeredmény. Az elégedettséghez nem csupán a mozdulatokat érdemes tűpontosan ellesni, az eszközökre és a finomságokra éppúgy oda kell figyelni.

Az olló például semmiképp ne legyen egy mezei papírvágó verzió. Bár tény, hogy ezzel is le tudod vágni a vékony tincseket, az garantált, hogy a frufru nem lesz olyan szép, egyenletes és friss, mint egy professzionális hajvágó olló segítségével. Fodrászkellékesben, drogériákban és háztartási szaküzletekben éppúgy beszerezhetsz egy tökéletes darabot.

Bevizezheted a hajad, azonban számolnod kell pár dologgal. Amint megszárítod a frizurád, a tincsek feljebb ugranak majd, így könnyedén előfordulhat, hogy túlzottan rövidnek látod majd a végeredményt. Éppen ezért inkább kevesebbet nyess le az eredeti hosszúságból, mert azon még tudsz igazítani utólag is. Ennél a fazonnál nem lehet túlságosan elszúrni a frufru hosszúságát, így kezdők számára tökéletes választás.

 

Nagyon precízen, egyformán válaszd le a két oldalt a tincseket, amiből frufrut szeretnél vágni. Ha csálé lesz a választék, azt utólag is látni fogod, és elképesztően zavaró lesz. Inkább bíbelődj pár percet a szimmetria miatt, minthogy utólag bánkódj a furcsa eredmény láttán.

Alaposan fésüld át a szálakat, mielőtt belecsapnál a lecsóba. A haj könnyedén összetapad, pláne vizesen, így mindenképp sűrű fogakkal ellátott fodrászfésűt alkalmazz, hogy minden tincs a megfelelő helyen legyen. Ha kuszán állnak a hajszálak, garantáltan csúnya és cakkos lesz a végeredmény. Hullámos haj esetén számolni kell azzal, hogy a fürtök vizesen összébb ugranak, így ajánlott inkább fodrászra bízni a dolgot.

Ha a teljes frizurádat szeretnéd átalakítani, nem érdemes otthon próbálkoznod. Az egyszerű hosszú frufru vágása nem nagy ördöngösség, azonban a hajhossz maximális renoválása, egy merőben más fazon kialakítása már szakértelmet igényel. Az elrontott hajstílust nem egyszerű kijavítani, így inkább várj egy kicsit az időpontra, és bízd egy profira a tincseid sorsát.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés