Egy üde, élénkítő hatású smink elkészítéséhez nem feltétlenül kell profi szakember, hiszen a művelet gyors és egyszerű is lehet. Az érett, helyenként száraz bőr sminkelése ugyan megfelelő technikát igényel, de ennek elsajátítása igazán nem bonyolult. Videón láthatók a lépések, melyek bárki számára könnyedén követhetőek! Hatvan év felett célszerű átalakítani a korábban bevált szokásokat, ám csupán pár trükk elegendő a gyönyörű, kifinomult hatás eléréséhez.

hirdetés

Gyors, finom smink érett bőrre egyszerűen: bárki meg tudja csinálni

A legtöbb nő magabiztosabbnak érzi magát, ha felkerül az arcára egy frissítő, üdítő makeup a nap kezdetén. Bár cseppet sem korfüggő, hatvan felett sok nő már csak alkalomadtán sminkel, ilyenkor pedig kifejezetten jól jöhet egy útmutató videó, amely segít visszaszerezni a rutint.

A profi szakember lépésről lépésről mutatja meg, hogyan érdemes felkenni a frissítő, egyszerű makeupot, hogy az inkább finomítsa, semmint kiemelje a már meglévő ráncokat. Bizony-bizony sokat számít a megfelelő technika, hiszen a rosszul elkészített smink a barázdákat mélyebbnek, erőteljesebbnek mutathatja. Ez a verzió gyorsan elkészül, és kellően feldobja a hétköznapi megjelenést.

 

Nem feltétlenül kell különleges alkalom ahhoz, hogy valaki kisminkelje magát. A szimpla mindennapokban éppúgy üdítőleg hat egy finom, egyszerű makeup. Ám azon túl, hogy egy jól eltalált smink feldobja a külsőt, más előnyökkel is jár. Számos nő érzi úgy, hogy a megjelenés nem csupán a választott ruhadarabok színétől és stílusától lesz teljes, hanem a smink úgyszintén megdobja az önbizalmat, frissebbé, rendezettebbé teszi a küllemet.

Nem az öregedés jeleinek elfedése, hanem a vonások finomítása az elsődleges cél az arc kifestésével, hiszen hatvan felett gyakran sápadt, fakó a hámréteg, és a fáradtság nyomai is jobban meglátszanak rajta. Az érett bőrre felvitt smink inkább csak frissítő, élénkítő szerepet tölt be, ezért a visszafogottság és a harmóniát sugárzó egyensúly roppant fontos.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lehetne bevállalni egy élénkebb rúzst, mely igazán feldobja az összképet!

Célszerű aktualizálni a sminkelési szokásokat

Hatvan év felett már tanácsos megváltoztatni a korábban bevált praktikákat. Ahogy a problémás, pattanásos, száraz vagy éppen olajtól csillogó bőr esetén, úgy az érettebb hámréteget illetően is vannak olyan aranyszabályok, amelyek igazán természetessé, üdítővé teszik az eredményt.

A legtöbb sminkes azt vallja, hogy ha valamit nagyon el akarunk fedni, az garantáltan láthatóvá válik. Éppen ezért nem szabad túltolni az alapozórétegeket, és nem feltétlenül kell halmozni a kozmetikumokat sem. Minél vastagabb lesz a makeup, annál inkább kiadja az egyenetlenségeket, és a barázdákat is láthatóbbá teszi.

 

Hatvan felett már mindenképpen ajánlatos egy érett bőrre kifejlesztett primert alkalmazni, amely nem engedi, hogy az alapozó és a korrektor beüljön a ráncok mélyére. Ez sokkal simább, feszesebb bőrképet kölcsönöz, miközben cseppet sem kelt mesterkélt, túlzottan tökéletes hatást.

A korrektor használata szintén nélkülözhetetlen, ahogy egy kis színt sem árt felvinni az orcára, ha a sápatag külső elkerülése a cél. A tekintet hangsúlyozásával óvatosan kell ügyeskedni, nehogy a mimikai ráncok kerüljenek előtérbe. A sminkelés során az abszolút természetesség legyen a fő szempont.

A szemöldökformázást sokan kihagyják a lépésekből, azonban nagyon sokat dobhat az összképen, ha egy pár percet rászán az ember a kusza szálak helyreigazítására. Arra célszerű ügyelni, hogy ne legyen túlzottan sötét és vastag az eredmény. Ez inkább öregítő hatást kelt, mintsem friss és üde tekintetet kölcsönözne.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés