Egy jól eltalált, gyönyörű smink feldobja a megjelenést, önbizalmat ad és üde, fiatalos külsőt kölcsönöz hatvan év felett. Ám a sminkelési szokásokat nem árt kicsit átformálni az idő múlásával, hiszen az, ami korábban bevált, az érett bőrön már gyakran túlmázolt hatást eredményezhet. A kevesebb néha több elvét alkalmazva rendkívül kifinomult és nőies lehet az eredmény, ezt a makeupot akár kezdők is el tudják készíteni, ha követik a videóban látható lépéseket.

hirdetés

Gyönyörű smink, ami 60 év felett mutat csak igazán

A megfelelő smink feldobja, élénkíti a sápadt, fakó arcbőrt, finomítja a vonásokat és kiemeli a tekintetet anélkül, hogy túlzó vagy harsány lenne. Nem feltétlenül láthatatlan, viszont lágy összhangjával szépen belesimul a sikkes megjelenésbe, öltöztet, és fokozza a nőiességet.

Ehhez azonban jól eltalált, könnyed színharmóniára van szükség, amely nem üt el az arc karakterétől. Ez a smink a szimpla hétköznapokon is tökéletes választás, ám fontosabb események alkalmával, esti rendezvényeken éppúgy megállja a helyét. A nőies, elegáns megjelenés kulcsa nem feltétlenül a húsz réteg vakolatban és a csillogó, látványos makeupban rejlik.

A finom, egyszerű verzió éppen annyira csodálatossá teheti a külsőt. Csupán pár apróságra kell figyelni ahhoz, hogy kellőképpen hangsúlyozza az előnyös vonásokat.

 

Más szempontokat kell figyelembe venni

A legtöbb nő már egészen fiatalon elsajátítja a sminkelés tudományát. Sokan akár minden egyes nap felviszik a jól megszokott kozmetikumokat az arcbőrükre. A letisztult, rendezett megjelenéshez olykor nélkülözhetetlenné válhat a gyors makeup, hiszen a nyúzott, fáradt ábrázat időnként mindenkit utolér.

Noha a kedvenc árnyalatokon és a bevált sminkmárkákon nem feltétlenül szükséges változtatni, hatvan felett bizony-bizony már más technikát igényel a sminkelési folyamat ahhoz, hogy valóban kifogástalan legyen az eredmény. A bőr megereszkedését az idő múlása mellett a genetikai tényezők éppúgy befolyásolják, ám ebben az életszakaszban már elkerülhetetlenek a finom ráncok és a mélyebb barázdák.

Nagyon kell figyelni arra, hogy a smink semmiképp ne emelje ki a redőket, inkább a tekintet ragyogására kell nagyobb fókuszt helyezni. Az alapozó használata nem tilos, ám ez könnyedén beülhet a mélyedésekbe. Egy kevés primer nem árthat ahhoz, hogy a színezett krém egyenletes fedést biztosítson anélkül, hogy látványossá tenné a petyhüdt területeket és a redőket.

 

A szem alatti karikák, mélyedések finomítása szintén rendkívül fontos lépés. Ahhoz, hogy a megjelenés fiatalos és üde legyen, a szemkörnyékre nagy hangsúlyt kell helyezni a makeup elkészítésekor. A ragyogó, friss tekintethez mindenképpen szükség van egy kevés korrektorra, de a szemöldök és a szempillák kiemelése éppúgy hozzájárul az előnyös, frissítő hatású eredményhez.

Nem csak a festékmennyiséggel, a színekkel sem árt óvatosan bánni. A natúr árnyalatok kifinomult, nőies kisugárzást kölcsönöznek, egységesítik a bőrtónust és nem keltenek túlzó, mesterkélt hatást. Bármilyen alkalomhoz szuperül passzolnak, legyen szó nappali, vagy éppen esti megjelenésről, egy könnyed makeup garantáltan megállja a helyét. A csodás eredmény kulcsa hatvan év felett tehát abban rejlik, ha a smink visszafogott és egyszerű, a „kevesebb néha több” maximálisan helytálló ebben az esetben.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés