A sminktrendek sokat változtak az elmúlt években. Már nem a ráncok elfedése, hanem a selymesen lágy színhatás, és az arc előnyeinek kiemelése a cél, amellyel élettelivé és ragyogóvá varázsolható a bőr.

hirdetés

A ráncokat nem a mértéktelenül egymásra pakolt festékrétegekkel, hanem az üde szín- és fényhatásokkal lehet a legjobban finomítani, így az érett bőr sminkelésekor inkább az optikai trükkök kerülnek előtérbe.

Szerencsére ezeket nem nagy ördöngösség elsajátítani, hiszen a kevesebb, több elvét követve, a natúr és pasztelles színskálát kell csupán követni, az arc sajátosságainak megfelelően. Az almácskák lágyításával a szemek még nagyobb hangsúlyt kapnak, a szemhéjakra, és az arccsontra kerülő selymes fényű pigmentek pedig fiatalos ragyogást kölcsönöznek a tekintetnek.

A hírességek kedvenc sminkese, Charlotte Tilbury puha, elmosott árnyékolási technikával emeli ki az alsó pillasort, hiszen az élesen húzott, sötét vonalak inkább szigorú, öreges hatást keltenek. Fontos, hogy milyen alapra kerül fel a smink, hiszen a korrektor és az alapozó könnyen megülhet a ráncokban. Mivel az arcmimika összetöri a maszkszerű sminket, nem a festékrétegek halmozása, hanem a megfelelő technika elsajátítása a cél.

Az arcbőrt minden esetben elő kell készíteni a sminkeléshez, hogy kellőképpen hidratált és friss legyen, majd kis és nagy méretű ecsetek váltogatásával érdemes egyenletesen eloszlatni az alapozót és a korrektort. Az utóbbi csak a sötétebb, árnyékos részekre kerüljön, hogy minél üdébbnek hasson az arc. A szemöldök hangsúlyozásakor a szálak növekedési irányát ajánlott követni, minél természetesebb formában, hiszen a durván kihúzott szemöldök komorabbá teszi a tekintetet.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés