Az aktuális sminktrendek főként a természetes hatást helyezik előtérbe, így a makeup célja nem a több réteg fedés, hanem inkább az arcszín felfrissítése. A vékonyan felvitt festék sokkal szebb végeredményt garantál, csupán finomítja, de nem takarja el a bőr textúráját, ráadásul így nem csúszkál el, vagy csomósodik össze a redőkben a nap folyamán. Mutatunk egy igazán egyszerű variációt, ez a hétköznapi smink percek alatt könnyedén elkészíthető.

hirdetés

A vastagon felkent smink ideje már lejárt, az idei trendeket végre a leheletfinom makeupok uralják. Ez az arcbőr számára kifejezetten hasznos, hiszen a nehéz alapozók eltömítik a pórusokat, nem hagyják lélegezni a bőrt, ami pattanásokhoz, bőrszárazsághoz és akár kiütésekhez is vezethet. Ezzel szemben a színezett hidratálók, púderek szinte felüdülést jelentenek a bőrnek.

Sőt, a leheletnyi makeuppal jelentős mennyiségű időt meg lehet spórolni, mivel nem kell rengeteg termékkel zsonglőrködni, így egyszerűbben és percek alatt összedobható egy frissítő hatású smink. Az alapozás, kontúrozás sok időt elvesz, ráadásul némi rutint igényel a használatuk, ezzel szemben a natúr hatás könnyedén, bonyolult procedúrák nélkül elérhető, így nem kell sminkmesternek lennünk a üde és nőies összhatás eléréséhez.

Így készül az egyszerű, hétköznapi smink: finom fedés és rózsás árnyalatok

A hétköznapi smink nulladik lépése a hidratálás és a fényvédő. Tavasszal ez a két lépés kiemelten fontos, mivel a téli szeles, hideg idő után jól jön a pluszgondoskodás. A fényvédő pedig gátolja a UV-sugarak bőrkárosító hatásait. A napos órák számának a megnövekedésével a nap sugárzása is erősebbé válik, így ezek a károsító hatások csak fokozódnak.

 

Miután ezek a rétegek megszáradtak, jöhet egy leheletnyi primer. Ezt a lépést kihagyhatod, de érdemes beiktatni, mivel elősegíti a smink tartósságát. A primer után vékony rétegben vigyél fel színezett hidratálót vagy könnyed állagú alapozót. A legkönnyebben sminkszivaccsal vagy ecsettel tudod eloszlatni őket a bőrödön úgy, hogy láthatatlanok legyenek. A túlságosan nehéz, sűrű termékeket nem ajánljuk, mert megülnek a pórusokban, és a napsütéses, élesebb fényviszonyok között már messziről ordítanak az arcon.

A tavaszi, hétköznapi smink lépései ezek után már egyszerűek. Finom púderrel fixáld az alapozást, majd a rózsás, üde hatás kedvéért emeld ki egy kis pirosítóval az arccsontot. Tehetsz highlightert is, de az sem gond, ha ez kimarad. Ettől függetlenül is szép lesz a végeredmény.

 

A szemhéjra szintén lágy tónusok kerülnek fel, melyek valósággal kinyitják a tekintetet, és teljesen megváltoztatják a kinézetet. Választhatsz egyetlen színt, de akár több árnyalatból is megalkothatod az ideális szemsminket. Ez teljesen rajtad áll.

Utolsó lépésként felvihetsz egy vékonyabb tusvonalat, kifestheted a pillákat, illetve formázhatod a szemöldököt. Ám ezeket sem kell túlzásba vinni, a szemöldök esetében elegendő, ha csupán egy visszafogott színnel párszor átmész a szálakon.

A tavaszi frissesség jegyében jöhet egy világos árnyalatú rúzs, esetleg szájfény. A szezon kedvencei a természetes tónusok, de a rózsaszín sem maradhat ki a mókából.

 

Képek: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés