A szemöldök formája nagyban meghatározza az arcot, nagy hatással van a megjelenésre, és bármilyen hihetetlen, egy apró sminktrükk segítségével könnyedén tökéletesíthető. Sokan hosszú órákon át bíbelődnek vele a tükör előtt, mire sikerül eltalálni a tökéletes vonalakat, amik mindkét oldalon megegyeznek. Pedig a megoldás irtó egyszerű, csak egy szemöldökceruza kell hozzá.

hirdetés

A szemöldök igencsak meghatározó része az arcnak, különlegessé teheti a megjelenést, ám éppúgy el is ronthatja az összképet, ha a vonalak félremennek. Sokan épp ezért töltenek hosszú időt a tökéletes szemöldökvonal megrajzolásával, pedig egyetlen apró trükk segítségével máris egyforma és karakteres szemöldök készülhet.

 

Nem kell hozzá sminkmesternek lenni, és különleges eszközöket sem kell beszerezni. Csupán egy megfelelő árnyalatú szemöldökceruzára van szükség az éles vonalak megrajzolásához. A végén érdemes kicsit elsatírozni a széleket, így sokkal természetesebb hatást kelt majd az összkép.

Sokszor nem kell sminktrükk, elég az is, ha megváltozik a szemöldök fazonja

Sokszor nem azzal van a probléma, hogy milyen technikával van megrajzolva a szemöldök, vagy hogy nem egyforma a két oldal. A fazon sem mindegy, hiszen akár az egész arckaraktert megváltoztathatja az adott forma.

A 2000-es évek elején irtó menő volt a ceruzavékony stílus, ám mára szerencsére egy sokkal természetesebb trend hódította meg a nőket. A sztárok fotóin látszik igazán, hogy mennyit jelent az archoz passzoló fazon.

 

Manapság hihetetlenül divatosak a különböző sminktetoválások, bár a szemöldöktetoválás már évekkel ezelőtt sem számított ritkaságnak. Sokan elzárkóznak ettől a megoldástól, ám ettől függetlenül még megvalósítható a fazonírozás. Már az is rengeteget jelent, hogy milyen technikával fésülöd a szemöldök szálait.

 

Arra azért érdemes figyelni, hogy ne legyen túlzottan vastag a megrajzolt körvonal, valamint ne legyen éles a szemöldök határa. Kifejezetten természetellenes hatást kelthet, az arc úgy nézhet ki tőle, mintha egy rajzlapon firkálgatott volna valaki. Finom, vékony vonalak rajzolásával azonban csak karakteressé válik az arc, a szemöldök kiemeli a tekintetet.

Egy kis gyakorlás után ez pár másodperc alatt sikerülni fog, tényleg nem kell hozzá profinak lenni. Mielőtt élesben próbálnád ki a trükköt, ajánlott párszor tesztelni otthon, hogy biztosan ragyogó, természetes hatást eredményezzen.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés