Kate Hudson idén töltötte be a 42. életévét, és elképesztően jól néz ki. Bár nem sok szabadidővel rendelkezik a színésznő, hiszen éppúgy, mint a legtöbb nő, megosztja önmagát a családja és a munkája között, azért a testmozgásra mindig fordít időt, és az étkezésére is nagyon odafigyel. A titka nem eget rengető, azonban kirobbanó formájáért sokat kell tennie.

hirdetés

Kialakítani az egyensúlyt a család, a gyereknevelés, a munka és az egészséges életmód között, a legtöbb nő számára óriási nagy kihívás. Ám mindez nem csak anyaként nehéz, a mai felgyorsult életritmus mellett sok nőnek igencsak zsonglőrködnie kell az időszeletkékkel, így gyakran meghiúsul a testmozgás, és hamar zátonyra fut az egészséges étkezés terve.

Kate Hudson azonban elhivatottságának köszönhetően mindenre igyekszik időt szentelni. Mi a titka, hogyan csinálja?

Kate Hudson elképesztően jó formában van

A szőke színésznő nagy hírnévre tett szert 2000-ben a Majdnem híres című filmben alakított szerepével, de sokaknak a kedvence a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt mozifilm volt tőle. Innentől kezdett el igazán felfelé ívelni karrierje, mely akkor sem szakadt meg, amikor első gyermeke megszületett, és belecsöppent az anyaságba. Azóta még két csemetével bővült a család, akik persze mind örökölték édesanyjuk szép vonásait.

Bár nehéz mindenre időt fordítani a hétköznapokban, Kate Hudson egy jól követhető rendszert alakított ki magának. Egy édesanyának gyakran választania kell a gyermekeivel töltött idő és a testedzés között, mert a munka mellett nem mindig lehet egyszerre mindent besűríteni a hamar elröppenő szabadidőbe.

A színésznő ezért nem egy vaskalapos edzésprogramot követ, hanem rugalmas időbeosztásban űzi a testmozgást. A lényeg számára, hogy mindennap mozogjon. A pilates már évek óta a mindennapjai része, ezalatt jó pár gyakorlatsorral megismerkedett, így nem csak személyi edzője mellett vág neki a feladatoknak, gyakran saját otthonában, akár gyermekei társaságában, játékos formában zavarja le a tornát.

Akár egy szék is elég neki ahhoz, hogy formába lendítse magát, de persze, saját edzőtermet is kialakított otthonában, ami azért megkönnyíti a dolgokat. A legtöbb tornagyakorlathoz azonban elég egy szivacsszőnyeg, így bárki ellesheti tőle a bevált mozdulatsorokat.

Sokszor pedig olyan programot szervez a gyerekekkel, amit ők is élveznek, mégis megvan benne a napi izommunka: kerékpározik, úszik vagy túrázik a családjával.

A lényeg, hogy mindig aktív maradjon, akkor is, amikor kimarad a szokásos edzés. Így könnyebb megtartania a céltudatos, törekvő hozzáállást, ami nélkül korántsem tudna ilyen bomba jó formában lenni.

Változatos edzéseivel még a legnehezebb napjaiba is frissességet tud csempészni, mely nemcsak testileg, de lelkileg is hat rá. Számára a testmozgás nem csupán arról szól, hogy csodás alakot szerezhessen, hanem hogy minden alkalommal egy új kihívást állítson maga elé, melynek leküzdése utána átjárja a felszabadultság érzése, ami szuperül feltölti őt.

Ezért nem hagyott fel a táncolással, ami segíti színészi munkáját, megtanítja, hogyan irányítsa a testét, koordinálja mozdulatait, és miként fejezze ki érzéseit szavak nélkül. Ugyanakkor remek időtöltés és mozgásforma, ami szintén sokat tesz alakjáért.

Mindhárom gyermekének születése után fokozatosan nyerte vissza karcsú, izmos alakját. Az első hónapokban étrendjének köszönhetően szabadult meg a várandósság után megmaradt plusz kilóktól, majd amikor már időt tudott szakítani a testedzésre gyermekei mellett, ismét a pilates és a súlyzós edzések segítségével formálta és tónusozta alakját.

A testmozgás olyannyira az élete részévé vált, hogy társalapítóként beszállt a Fabletics fitneszruhamárka létrehozásába, amit gyakran reklámarcként népszerűsít.

Mint az a közzétett bejegyzésein is látszik, a színésznő nem veti meg a humort sem. Szívesen tesz ki vicces, akár kissé előnytelen képeket is magáról vagy izzasztó edzéseiről. Ez a fajta örömteli, optimista mentalitás mindig kapóra jön számára.

A testedzés mellett a kiegyensúlyozott étrendről sem feledkezik meg, hiszen az úgyszintén hozzátartozik a fizikai és mentális erőnlétének erősítéséhez. Kate Hudson titka, hogy többnyire könnyen emészthető, friss alapanyagokból készült ételeket fogyaszt. Kerüli a többszörösen feldolgozott élelmiszereket, és nagyjából két-háromóránként rágcsál valamit, hogy beindítsa emésztését, és ne hagyja eltunyulni az anyagcsere működését. Ilyenkor mindig valami könnyű étel kerül a tányérjára.

A köztes étkezések alatt gyümölcsöt, olajos magvakat, salátákat, nyers zöldségeket fogyaszt. Ám a főételek sem megterhelőek az emésztésének. Szereti a grillezett, sovány csirkemellfilét, amit változatosan készít el különféle köretekkel. Gyakran csak salátával dúsítja fel a hússal tálalt fogást.

És bár zöldségpiacot azt nem vezet, saját vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag étrendkiegészítő por márkáját megálmodta és létre is hozta.

Mindig ügyel arra, hogy a fizikai igénybevétel mellett visszapótolja a fontos mikro- és makrotápanyagokat a szervezetébe, ezáltal megőrizheti energikusságát és jó állóképességét.

Különféle természetes hatóanyagaikkal az egyes termékek segítik a koncentrációs képességet, erősítik az immunrendszert, egész nap tartják az energiaszintet, vagy akár szebb és mélyebb álmokat hoznak éjszakára.

Ruhaválasztásai rendkívül fiatalosak

Kate Hudson amint kilép a családi körből és előveszi vérprofi színésznői arcát, sikkes bombázóvá változik át. Nagy valószínűséggel minden ilyen alkalom felér számára egy igazi jutalommal és sikerrel, a rengeteg befektetett munka után. Csinos alakját imádja nőies ruhákban megmutatni. Gyakran vesz fel kifinomult darabokat, de a merész, vadóc cuccokat is magára ölti olykor.

Kiemelt kép: Toni Anne Barson/WireImage/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés