Ezek a sikkes, nőies frizurák remekül passzolnak a kerek arcformához. Nyújtják és karcsúsítják az arc vonalait, az már csak hab a tortán, hogy elképesztően divatosak!

hirdetés

Bár vannak, akik abszolút a trendekre bízzák a frizuraválasztást, s csak a divatot tartják szem előtt, amikor fodrászhoz indulnak, tanácsos a személyes, egyéni adottságok szerint átnyálazni a népszerűségi listát. Egy frizura ugyanis lehet akármilyen divatos, ha nem passzol az arc karakteréhez és formájához, nem biztos, hogy úgy fog mutatni, mint az interneten vagy a magazinokban látható fotókon. Érdemes átgondolni, hogy a kiszemelt fazon passzol-e az arcformához és a személyiséghez, ebben pedig nagy segítséget tud nyújteni egy profi szakember.

Szerencsére az idei trendlista egészen izgalmas és változatos fazonokkal rukkolt elő, a legmenőbb frizurák közül bőven lehet válogatni, legyen szó bármilyen arcformáról. Mutatjuk, hogy a kerekebb, szélesebb arcformához mely vágások passzolnak igazán az aktuálisan divatos hajstílusok közül.

Nőies, sikkes frizurák kerek arcformához

Áll alá érő bob

A bobfazonok továbbra sem mentek ki a divatból, csak egy kicsit háttérbe szorultak. Kerek arcforma esetén sokan választják a sikkes bobvágásokat, az áll alá érő verzió például kifejezetten előnyösen mutat. Fontos, hogy ebben az esetben ne az áll vonaláig vagy az arc középvonaláig érjen a tincsek hossza, mindenképpen érdemes egy kicsit hosszabban hagyni a frizurát, így szépen nyújtja az arcvonásokat.

Shag

A vagány, merész shag vágás kifejezetten előnyös kerek arcforma esetén, ugyanis a haj nagyobb tömege inkább a fejtetőre vagy a fej felső harmadára összpontosul. Ebből adódóan az arányok eltolódnak, a kerekded vonalak karcsúbbnak tűnnek. A dögös shag hosszú, rövid és félhosszú formában egyaránt remek választás a szezonban.

Klasszikus hosszú frizura függönyfrufruval

Nem feltétlenül kell rövid frizurát vágatni, a klasszikus hosszú tincseket is át lehet alakítani úgy, hogy az eredmény előnyösebben mutasson kerek arc esetén. Egy egyszerű, fokozatosan leereszkedő függönyfrufru nem csak sikkesebbé és nőiesebbé varázsolja a megjelenést, a széles arcformát is keskenyebbé teszi, legalábbis optikailag. Ehhez ráadásul nem kell nagyobb hajtömegtől megszabadulni, az átalakítás csak pár tincset érint.

Retró lob

A most újra divatos retró lob szintén rendkívül előnyös és stílusos választás, kerek arcforma esetén igazi jolly joker. A kilencvenes évek szupermodelljeinek kedvenc frizurája látványosan nyújtja az arcot, a megfelelő beszárítással ráadásul roppant nőies hatást kelt.

Aszimmetrikus bob

Kerek formák esetén – legyen szó az arcról vagy a testalkatról – a szimmetriavonal eltolása örök érvényű trükk. Ha az arc keskenyítése a cél, érdemes aszimmetrikus fazont kérni a fodrásztól. A féloldalas bob például tökéletesen működik szélesebb arcforma mellett.

Féloldalas frufrus vágás

Nem kell az egész frizurát levágatni és úgy megteremteni az aszimmetriát. Egy féloldalas frufruval gyorsabban, kisebb átalakítással is megvalósítható a keskenyítő hatás. Ha valaki még nem próbálta a frufrut, ez az opció tökéletes átmenetet képez, az már csak grátisz, hogy még a kerekded arcot is keskenyebbnek láttatja.

Butterfly

A butterfly, vagyis pillangóvágás hasonlít egy kicsit a függönyfrufru által hozott hatáshoz, azonban itt a frizura teljes hossza rétegezést kap. Ebből adódóan rövidebb és hosszabb tincsek esetén éppúgy bevethető, a befelé kunkorodó, kissé loknisra szárított rétegeknek köszönhetően pedig gyönyörűen nyújtja a kerek arcformát.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés