Bár a parkettafonás nem bonyolult, nem mindig sikerül szépen kivitelezni. Van azonban egy módszer, amivel hibamentesen utánozhatjuk a fonott frizurát.

hirdetés

Irigylésre méltó, amikor valaki szépen be tudja fonni a saját haját. Könnyűnek tűnik ugyan a művelet, de nem annyira az, hiszen a parkettafonás esetében egyszerre három tinccsel kell zsonglőrködni, melyekhez folyamatosan fel kell venni további fürtöket. Két kézzel akrobatikázni, miközben tartjuk, csúsztatjuk és igazítjuk a szálakat, nem könnyű, főleg úgy, hogy sok esetben nem is látjuk, mit művelünk.

A hurkolt hajviselet megtévesztően hasonlít a fonott frizurára, de nem ugyanazzal a technikával készül. Fokozatosan haladva, csupán két tincset kell leválasztanunk a hajtömegből. Majd egymásba hurkoljuk, mintha össze akarnánk kötni őket, és utána lefelé haladva ugyanezt megtesszük még két tinccsel, azután a következő kettővel.

Ha magunknak készítjük a frizurát, gondot okozhat, hogy nem látunk hátra, ezért érdemes két tükröt beállítani olyan szögben, hogy rálássunk a tarkónkra.

Mindig két tincset veszünk fel a hajtömegből, majd hurkot készítünk belőlük, és lefelé haladva megismételjük a mozzanatokat, míg el nem érjük a hajvégeket.

Bár ez a módszer is igényel némi gyakorlást, két tinccsel egyszerűbb dolgozni, mint hárommal, hiszen két kézzel így könnyebb megtartani és irányítani a szálakat. Hamar bele lehet jönni, a végeredmény pedig van olyan szép, mint a francia vagy a holland fonás.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés