A halszálkafonás elképesztően különleges, nagyon feldobja a frizurát, ráadásul nem is olyan nehéz elkészíteni, mint ahogy azt első ránézésre gondolnád. Csupán az alaplépéseket kell elsajátítani és begyakorolni ahhoz, hogy különböző stílusú hajviseleteket készíthess az izgalmas fonattal. A videókban lépésről lépésre láthatod, hogyan kell ügyeskedni a tincsekkel.

hirdetés

A halszálkafonás alaplépései nem bonyolultak

A legtöbben a szimpla hármas fonást sajátítják el, azonban számos olyan módszer van, amelyek egyáltalán nem bonyolultabbak az alapverziónál. Noha való igaz, hogy kicsit másként kell ügyeskedni a tincsekkel, egy kevés gyakorlással a halszálkafonás is egyszerűen összedobható.

Hosszú haj esetén rendkívül egyszerű a helyzet, ám a félhosszú frizurába éppúgy bele lehet csempészni ezt a fonatot, csak egy kicsit nagyobb gyakorlatot igényel, hogy a szálak ne csússzanak szét és egységes legyen az eredmény. Elsőként érdemes copfba fonni a tincseket, így pillanatok alatt ráállnak a kezek a megfelelő mozdulatsorra, utána lehet cifrázni, vagy éppen parkettába fonni az egész hajtömeget.

A legjobb, ha van lehetőség más haján gyakorlatozni, hiszen a halszálkafonás esetén rendkívül fontos az egységesség. Csak akkor lesz mutatós az eredmény, ha a leválasztott tincsek nagyjából azonos méretűek, másként könnyedén elcsúszhat a szimmetria.

Ebben a videóban az alaplépések láthatók, amelyeket nagyon egyszerű lekövetni. Ha már a saját frizurádon kísérletezel, készíthetsz videót a folyamatról, hogy utólag lásd, min kell változtatni vagy mire kell jobban figyelni ahhoz, hogy a fonat valóban csinos és kifogástalan legyen.

 

Nőies, elegáns frizurákat készíthetsz a különleges fonással

Ha már a kisujjadban vannak az alaplépések, érdemes megpróbálkozni a különlegesebb fazonokkal. A megszokott, hétköznapi hajviseleteket kifejezetten elegánssá varázsolja a halszálkafonás. Gyakorlatilag pár lépéssel megoldható, hogy egészen más stílusú megjelenést kölcsönözzön neked a frizurád.

Egyik sem túlzottan bonyolult, ám nem árt pár alkalommal megnézni a videót, hogy biztosan ráálljanak a kezek a megfelelő mozdulatokra. Lehetséges, hogy elsőre nem is sikerülnek tökéletesen a fonatok, ezért semmiképp nem érdemes közvetlenül az alkalom előtt, esetleg korán reggel bíbelődni velük.

A videóban három különleges, nőies frizura elkészítésének lépéseit láthatod. Bármelyikre essen a választás, egyikkel sem lehet mellényúlni. Mindegyiket a fonás teszi különlegessé, rendkívül sikkes hatást keltenek. Nem hátrány, ha a haj nincs frissen mosva, így a fonat garantáltan a helyén marad, a folyamat is sokkal egyszerűbb, ha nem csúszkálnak a szálak.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés