A rejtett szemhéj sminkelése igényel némi trükközést, a megfelelő technikával azonban gyönyörű lehet az eredmény. Ezeket a praktikákat érdemes bevetni a tökéletes szemsmink elkészítéséhez.

hirdetés

A rejtett szemhéj sokak szerint hátrányt jelent a sminkelés terén, hiszen a szemek árnyalása, kiemelése nem kap nagy hangsúlyt, jóformán nem is látható. Szerencsére a helyzet nem ilyen keserűen egyszerű, a szemhéjak akkor is gyönyörűen sminkelhetők, ha a mélyítővonal eltakarja a mozgó szemhéj nagyobb területét. Noha nem árt egy kicsit trükközni a szép eredményhez, a megfelelő praktikákkal tágra nyílik a tekintet és csodás szemhangsúlyos smink készülhet.

Rejtett szemhéj sminkelése egyszerű praktikákkal

Mivel ez egyfajta genetikai adottság, aligha lehet rajta változtatni, ám beletörődés helyett érdemes elsajátítani a legegyszerűbb sminkpraktikákat. Tény, hogy a klasszikus szemsmink nem működik a rejtett szemhéjakon, hiszen a szépen felvitt árnyalatok teljesen takarásba kerülnek, ám egy kis ügyeskedéssel egy extrább, látványosabb makeup éppúgy könnyedén felvihető. Az már csak hab a tortán, hogy a trükközésnek köszönhetően a tekintet is nyitottabbá válik, amitől még vonzóbbá válik a kisugárzás.

A profi sminkes a videóban mutatja meg lépésről lépésre, hogy mire kell figyelni rejtett szemhéj esetén. Csak az egyik szemét festi ki, a videó végén döbbenetesen kirajzolódik a különbség. A megfelelő sminknek köszönhetően sokkal nyitottabbá válik a tekintet.

Noha az első lépés szinte láthatatlan, mégis az a legfontosabb, primer nélkül ugyanis gyorsan kárba vész a befektetett energia. Pislogás közben egyébként is könnyű elmosni a felkent festéket, rejtett szemhéj esetén pedig még inkább jelen van ez a probléma.

Az sem mindegy, hogy milyen méretű ecsettel viszed fel a kiválasztott árnyalatot. Mindenképpen igazítsd a szemformádhoz, a szemhéjadhoz a sminkecset típusát, hogy a lehető legszebb eredményt érd el. Lazítsd el az arcizmokat, különös tekintettel a homlok-, illetve szemöldökkörnyéki területre, illetve szigorúan egyenesen nézz.

Ez azért fontos, mert így pontosan azt látod a szemhéjak sminkelésekor, amit a kész makeup esetén is látni fogsz. Ha felhúzod a szemöldöködet, vagy végig lehunyod a szemedet, olyan területekre viszed fel a szemfestéket, amelyek abszolút takarásban vannak.

 

Semmiképp ne ijedj meg a sötét árnyalatoktól. Sokan azt gondolják, hogy rejtett szemhéj esetén a mély, merész tónusok csak még zártabb tekintetet eredményeznek. Természetesen nem mindegy, hogy hova és miként viszed fel a sötét színeket, ám a videóban látható technikával nemhogy zártabb, sokkal nyitottabb lesz a tekintet a szemsmink elkészítése után. Ettől függetlenül szemceruza helyett használd inkább a paletta sötét színeit és egy ecsetet az ívek megrajzolásához.

A belső szemzughoz kerüljenek a világos árnyalatok, kívülre pedig jöhetnek a sötétebb változatok. A színeket érdemes alaposan összemosni, ám arra mindenképpen figyelj, hogy a belső részek feltűnően világosabbak maradjanak.

A szempillaspirált soha ne hagyd ki a lépésekből, ugyanis a szépen ívelt, seprűszerű pilláktól lesz igazán nyitott és ragyogó a tekintet. Bátran használhatsz fekete spirált, a szemsmink nem kerül teljesen takarásba, ha egészen a szemöldökvonalig felviszed a színeket.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés