Egy könnyed, szolid smink hihetetlenül sokat tud dobni a mindennapi megjelenésen. Nem kell túlzásba esni a festékkel ahhoz, hogy maximalizáld a vonzerődet!

hirdetés

A hétköznapok általában rohanósak és kapkodósak. A reggelek egy pillanat alatt eltelnek, így sokan a sminken és a frizurán spórolnak egy kis időt. Persze a természetességnél nincs szebb, mégsem lehet elmenni azon tény mellett, hogy egy finom makeup milyen sokat tud dobni a megjelenésen. A sminkelés egyáltalán nem a másoknak való megfelelésről szól, nem feltétlenül mások figyelmének felkeltése a cél. Sokkal inkább a belső energiák mozgósításán, az önbizalom növelésén van a hangsúly.

A hosszas munkanapok és az élet mókuskereke nem csupán az energiaszintet darálja be, a fáradtság és a nyúzottság az arcbőrön, a megjelenésen is abszolút megmutatkozik. A sápatag arcbőr és a kimerült tekintet ellenszere természetesen a sok alvás és a megfelelő vitaminpótlás, azonban egy kis smink segítségével is rengeteget lehet dobni a kisugárzáson. Nem kell túltolni a látványos lemeket, nem kell vörös szőnyeges makeupot készíteni, egy finom, könnyed verzió is elegendő ahhoz, hogy frissebbnek, élénkebbnek tűnjön a megjelenés, amely hozzátesz a magabiztos fellépéshez.

 

Szolid, könnyed smink a hétköznapokra

Habár a reggelek általában rohanósak, egy gyors sminkre megéri időt szakítani. Egyáltalán nem kell túlzásba esni, egy finom, könnyed makeup rendkívül sokat jelent, ragyogást és üde megjelenést kölcsönöz a fáradt arcnak. A profi sminkes szerint ötven év felett nagyon fontos a bőr megfelelő előkészítése, ami tulajdonképpen jóformán összeforr az arcápolási rutinnal. Ahogy a videóban is látható, még az ajkakat sem hagyja ki a procedúrából. Alaposan bebalzsamozza őket, hogy a repedezett száj ne rontsa el a gyönyörű összképet. Erre a tévhittel ellentétben nem csupán télen van szükség, az ajkak éppúgy megérdemlik a törődést és a gondoskodást az év minden napján.

A szakember könnyed állagú alapozót használ, amely nem emeli ki a felszíni ráncokat, finom barázdákat. Szuper trükkje, hogy az alapozót egy kevés arcolajjal keveri össze, még mielőtt a kencét felvinné az arcbőrre. Az idő múlásával a bőr egyre szárazabbá válik, veszít rugalmasságából és fényéből. Éppen ezért az olajos megoldás roppant ötletes, ha lágy, természetes és energikus fedést szeretne elérni valaki a nappali smink segítségével.

 

A korrektor nélkülözhetetlen a sötét, szem alatt húzódó karikák elfedésére. Nem szabad túltolni a korrektorozást, ugyanis az könnyedén öregítheti a megjelenést. Egy leheletnyi, természetes, bőrszínhez igazodó árnyalattal kell trükközni ahhoz, hogy valóban természetes és üde hatást keltsen az eredmény.

Az egyik legfontosabb részlete a hétköznapi sminknek a pirosító, amitől szó szerint kivirul az arc. Egy kis bőrpír már bőven elegendő ahhoz, hogy a fáradt külső üdévé alakuljon, kap egy kis színt az arcbőr, amitől látványosan frissebbnek hat a megjelenés. A szemöldök és a szempillák kiemelése éppúgy fontos a mindennapi smink elkészítése során, persze a kevesebb több elvét követve.

A legjobb, hogy ezt a sminket nagyon egyszerűen átalakíthatod alkalmivá, nem kell elölről kezdeni a makeup elkészítését ahhoz, hogy passzoljon egy fontosabb esemény, elegánsabb vacsora hangulatához.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés