Harmincéves kor felett a bőrápolás és a hidratálás már kulcsfontosságú, de az sem lényegtelen, hogy milyen smink kerül az arcunkra. Az alábbi tippeket érdemes megfogadni!

hirdetés

Harminc felett a bőr már jelzi az egyre csökkenő kollagénszintet. Egy kicsit veszít rugalmasságából, gyakrabban kell hidratálni, és különösen egy fáradtabb időszak után, a kontúrok enyhén megereszkednek. Bár ez még nem jelent drasztikus változást, azért érezhető, hogy másképp kell ápolni a bőrt, és érdemes picit változtatni a sminkrutinon.

Harmincöt felett már az első finomabb ráncok is megjelenhetnek, különösen a szem körül, a világos bőrűek pedig több pigmentfolttal találkozhatnak az arcukon. A szemek alatti mélyedések gondterheltebbé tehetik a vonásokat, így a smink elsődleges célja, hogy egyenletesebbé tegye a bőrszínt, vagyis a sötét foltokat világosabbá derítse.

Negyvenfelé közeledve a szemöldök ritkásabbá válhat, és a hajszínválasztás nagyobb körültekintést igényel. A túlszedett szemöldök csak még inkább öregíti a külsőt, de ricinusolajjal kezelve gyorsabban visszanő, ezt a trükköt pedig a szempillákon is lehet alkalmazni, hiszen a szépen ívelt, dús pillasor hihetetlenül megfiatalítja a tekintetet.

Üde nappali smink, fáradt bőrre

A smink előtt érdemes szérummal, arckrémmel is hidratálni a bőrt, de csak azután ajánlott felvinni az alapozót, ha már beszívta a bőr a kencéket, és láthatóan feltöltődött. Ha a vloggerhez hasonlóan világos bőrtípussal rendelkezel, a sötétebb árkokat és foltokat barackos árnyalatú korrektorral fedheted el, mely felfrissíti a bőrt, különösen a szemek környékén. A korrektor felvitelével mindig átlós irányban, a külső szemzug felé kell haladni a szemek körül és az arccsontnál, hogy a világosabb terület felfelé húzza a tekintetet.

Harmincöt felett a bőr nem mindig igényel púdert, különösen, ha azt szeretnénk, hogy természetes frissességgel ragyogjon. A T-vonalra felkerülhet egy kis színtelen fixáló por, de az árnyékolás – pláne, ha éles kontrasztot alkalmazunk – nem túl szerencsés, mert tompává teheti a bőrt.

 

A szemhéjpúder kiválasztásakor a natúr, finom színek kaphatnak előnyt, és egy kis csillogás is jöhet a szemhéj környékére, de arra ügyelni kell, hogy ne a mozgó részre, mert ott megülhet a ráncokban. Petyhüdt szemhéj esetén a krémes szemfesték felejtős, ugyanis könnyen összecsomósodik a barázdákban.

Üdébb lesz a tekintet, ha a csillámpor a szemzugba, és a szemöldök alá kerül, de csak diszkréten. Meleg tónusú bőrhöz jobban passzolnak a meleg pasztelles és nude árnyalatok, a hűvös, jeges színek inkább öregítik ezt a típust. Az erős, éles szemkihúzástól is tartózkodni kell, mert túlságosan szigorítja a vonásokat. A vlogger összes trükkjét ellesheted a videóból!

Kép: Getty Images.

  • Megosztás: