Az öregedés megállíthatatlan folyamat, ám, ha rutinná teszünk néhány szépségápolási trükköt, nemcsak javíthatunk a megjelenésünkön, hanem sokáig megőrizhetjük fiatalos üdeségünket.

Talán kevés olyan negyvenes nő akad, aki ne észlelné önmagán az öregedés még aprócska, de annál zavaróbbnak titulált jeleit. Bár nem túl szívderítő dolog a rohanó idő nyomaival szembesülni a tükörben, elkeseredni sem érdemes, hiszen, ha az általunk tapasztalt változások alapján alakítjuk ki a szépségápolási rutinunkat, a szimpla ápoltságnál jóval többet nyerünk, például még a korunkból is letagadhatunk egy picit.

Amennyiben időben felismerjük a bőrünk és hajunk változásait, megfelelő ápolással, illetve sminkelési és frizurakészítési szokások kialakításával jobb eredményeket érhetünk el. Egy negyvenes éveiben járó blogger pontokba szedte, hogy ebben az életkorban miből kell állnia egy nő szépségrutinjának, ha a korát meghazudtolva frissnek és üdének, valamint fiatalabbnak szeretne tűnni.

Tíz dolog, amitől minden nő ragyogóbbnak és fiatalabbnak tűnhet

A fogak elszíneződése sokat ront a megjelenésünkön, pedig az idő előrehaladtával a fogak barázdáltabbá válhatnak, emiatt jobban megtapad rajtuk a lepedék. Negyvenes korban az alapos fogmosás olykor már nem elég, hogy megszabaduljunk a szürkés és sárgás árnyalatoktól.

A blogger szerint a leghatékonyabb módszer egy fogtisztító és fehérítő gél, melynek használatát a fogorvosunktól sajátíthatjuk el. A szép, tiszta mosoly legalább annyit lecsalhat a korunkból, mint egy fiatalító arckezelés.

Negyven felett sajnos már nem elég egy kiadós alvás ahhoz, hogy ragyogó és feszes legyen a bőrünk, hiszen ebben az életkorban már a hormonok is ellenünk dolgoznak. Az arcunk könnyebben kiszárad, rugalmatlanabbá válik, és az időjárás szeszélyeit is jobban megsínyli.

A blogger úgy véli, hogy az olajos arcszérum, amit finom arcmasszázzsal juttatunk a bőrbe, újra sugárzóvá varázsolhatja a megjelenésünket. Szintén fiatalabbnak tűnhetünk a korunknál, amennyiben odafigyelünk a hajunk ápoltságára. Ha rátalálunk egy jó hajmaszkra, azzal visszaadhatjuk fényét és vitalitását, illetve a volument megnövelő hajkrémek és spray-k is bekerülhetnek a frizurakészítési rutinunkba.

A ritkás szemöldök éppúgy a korunkról árulkodhat, ezért érdemes ricinusolajjal támogatni a kikopott szálak növekedését. A sminkünknél pedig arra kell odafigyelnünk, hogy a szemöldökünk szimmetrikus és természetes hatást keltsen. A negyvenes blogger az erős alapozástól éppúgy óva inti a korabeli nőket, hiszen a maszkhatású smink megül a bőr apró barázdáiban, és inkább öregíti, semmint fiatalítja az arcot.

Szerinte célravezetőbb, ha a kipirosodott részeket zöldes árnyalatú korrektorral vagy primerrel fedjük el, sőt, a primert BB- vagy CC-krémmel is keverhetjük. Sokkal könnyedebb, természetesebb és üdébb lesz így a smink. Az alábbi videó tíz pontban szedi össze, hogy miből kell állnia egy negyven közeli vagy negyvenes nő szépségrutinjának.

  • Megosztás:
hirdetés