Az évek múlásával a szemhéj megereszkedik, a fiatalodni vágyó nők ezt szokták legelőször plasztikáztatni magukon. Ám kés nélkül, pusztán sminkkel is korrigálható ez a kis szépséghiba.

Bár nem mindenkinél olyan látványos, a szemhéj lejjebb kerül az évek során. Nagyjából ötvenéves korukban szoktak ezzel a problémával szembesülni a nők, amitől úgy érzik, hogy zártabb a tekintetük. Mivel a nagy szemek és a fiatalság között párhuzamot von a szépségipar, sokakat még a ráncaiknál is jobban zavar a lelógó szemhéjuk.

Az ötvenes éveiben járó egykori híradós, Dominique Sachse, szépségvideójában azt mutatja be, hogyan fordíthatjuk a smink erejét a javunkra, ha a mélyen ülő szemeinket szeretnénk előtérbe tolni. Bár füstös árnyékolást használ a szépségtanácsadással foglalkozó blogger, olyan optikai trükkökkel él, melyek felfelé húzzák a szemek vonalát.

A formázott, rendezett szemöldök is sokat számít, ha nagyobb hangsúlyt szeretnénk adni a tekintetünknek, de legfőképpen a szemhéj árnyékolásának iránya, valamint színkombinációja a mérvadó. A világosabb, sötétebb árnyalatok játékával remekül lehet trükközni, és nem nagy ördöngösség lekövetni a lépéseket. Ahogy láthatjuk, a végeredmény elég meggyőző, bár némiképp a műszempilla is rásegít, az összhatás kedvéért nem feltétlenül szükséges feltenni.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés