A hangsúlyos, dús szemöldök trendjének nem mindenki tud megfelelni. Vannak, akik alig látható szemöldökkel rendelkeznek, nekik szól az alábbi szépségtipp.

hirdetés

A tekintélyes, látványos szemöldökök korszakát éljük, ami igencsak megnehezíti azok dolgát, akik eredendően ritka vagy túl világos szemöldököt kaptak a természettől, esetleg valami folytán elveszítették az arcukat keretező sűrű szálakat.

Carly Severn 19 éves korában veszítette el minden hajszálát és szemöldökének, szempilláinak jelentős részét egy alopecia areata nevű betegség következtében, melynek oka még nem teljesen tisztázott – a mai ismeretek szerint autoimmunitás áll a hátterében. Számára a szemöldöksmink nem csupán egy trend követését vagy a szépítkezés részét jelenti.

Carly Severn jól tudja, mit jelent naponta pótolni azt, ami nincs, de szépségtanácsai nemcsak azok számára jelenthetnek segítséget, akik hasonló cipőben járnak, mint ő. Hiszen sok nő azért választja a sminktetoválást, mert nincs kibékülve az eredeti szemöldökével, mely túl ritka vagy túl világos, ezért szinte láthatatlan. A szemöldöktetoválás azonban kétesélyes, a fejlődő eljárások ellenére is gyakran megesik, hogy természetellenesre sikerül.

 

A Vogue magazin videójában Carly Severn a pár perces, napi rutinját mutatja be, ami bárki számára könnyen elsajátítható, és valóban természetes hatást kelt. Először szemhéjpúderrel ad hangsúlyt a szemöldökének, majd szemceruzával szálanként rajzolja meg a hiányzó arcszőrzetet. Ha az alig látható szemöldök kap egy kis hangsúlyt, az arc szinte teljesen megváltozik. Jobban érvényesül a tekintet, és sokkal élénkebb az összkép.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás: