A tavasz beköszöntével nemcsak az ember ruhatára lesz egyre lazább, de az arcápolók és sminktermékek tekintetében is a könnyebb állagú, a bőrt lélegezni hagyó termékek kerülnek előtérbe.

Különösen az alapozó kiválasztásánál adódik sokszor probléma, hiszen a melegebb hónapokban a bőr kevésbé toleráns a nehéz, pórusokba ülő termékekkel szemben. Ezen kívül a magas fedésű alapozók gyakran hajlamosak maszkszerűvé tenni az arcbőrt, ezért vásárlás előtt érdemes mintát kérni a termékből, és kipróbálni, vajon tényleg ideális viselet lesz-e a meleg napokon. Drogériás termékek esetében erre általában nincs lehetőség, ilyenkor az üzletben kend fel a terméket, majd várj néhány órát, míg az alapozó hatása megmutatkozik.

Figyelj a bőrtípusodra is, télen hajlamos a bőr a kiszáradásra, így az ilyenkor használatos, hidratáló formulájú alapozók a tavasz beköszöntével már zsírosíthatják a bőrt. Érdemes vásárláskor kikérni egy szakértő sminktanácsadó segítségét, hogy biztosan megtaláld a bőrtípusodhoz illő alapozót.

Az alábbiakban olyan termékeket mutatunk be, melyek egyszerre kombinálják az alapos fedést és a légies textúrát. Ezekkel biztosan nem lősz mellé!

 

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés