A sárgabarackmag-olaj feszesebbé, tónusosabbá teszi a megereszkedett bőrt, és visszaadja elveszett ragyogását. Az érzékeny bőr is jól tolerálja, ezért bátrabban adagolható krémekhez, arcpakolásokhoz, de masszázsolajként is kiváló.

hirdetés

A sárgabarack magjának könnyen felszívódó, enyhe illatú, világossárga olaját hideg préseléssel és ülepítéssel állítják elő, így antioxidáns-tartalma sértetlenül megmarad. A benne található A-, E-, és B-vitaminok regenerálják és megerősítik a bőr védelmi rétegét, mely a barrier funkciót látja el.

Mivel az érett bőr fokozatosan veszít zsírrétegéből, a vékony bőrfelszíni lipidrétege meggyengül, ami lényegében a szigetelést alkotja, és a védelmező feladatok egy részét látja el.

Ha a természetes oltalmazó réteg hiányossá válik, mert a bőrfelszíni zsír idővel lecsökken, már nem tudja olyan jól megkötni a nedvességet, képtelen mérsékelni a párolgásból adódó vízvesztést, valamint a káros anyagok bejutását sem nehezíti meg. A sárgabarackmag-olaj linolsavban és fitoszterinekben gazdag, amelyek együttes erővel helyreállítják az epidermisz védelmi rendszerét.

Sárgabarackmag-olaj a szépségápolásban

A sárgabarackmag olaja elsősorban tónustalan, száraz, fakó és fáradt bőrre ajánlott, hiszen lassítja a bőröregedést, ráadásul ideális a dekoltázs, a nyak és a szemkörnyék érzékeny területeinek ápolására is. Ám valójában minden bőrtípus számára megfelel, antioxidáns-tartalmából, regeneráló és gyulladáscsökkentő hatásából a zsíros, pattanásos hámréteg is profitálhat.

Mivel könnyen felszívódó, jól tolerálható olajról van szó, sokrétűen felhasználható a szépségápolásban. Nem hagy ragacsos, zsíros érzetet maga után, és az enyhén irritált bőrt sem bántja, így gyakran babáknak szánt készítményekbe is belekerül.

Olajsavban és linolsavban egyaránt bővelkedik, ezért ideális vivőolaj zsíroldékony hatóanyagok számára, viszont ezeknek az összetevőknek köszönhetően a sárgabarackmag-olaj enyhén fényérzékennyé teheti a bőrt. Ezért napfényes, nyári időszakban inkább esti bőrápoláshoz javasolt.

 

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés