A bőrápolás nem merül ki a tisztítással és a krémek használatával. Egy kis plusz törődéssel, és azzal, ha tudatosan odafigyelsz a bőröd igényeire, könnyen elodázhatod a kontúrmegereszkedés és a ráncok kialakulását, anélkül, hogy mélyen a zsebedbe nyúlnál. Ez az otthoni arcmasszázs hatékony módszer a ráncok ellen!

A bőrápolást illetően soha nem az a kérdés, hogy lesznek-e ráncaink, mert idővel kialakulnak, ezt a természetes folyamatot senki nem kerülheti el. Sokkal inkább azt kell megkérdezni magunktól, hogy mikor, és milyen mértékben? Mert ez az, amin változtatni tudunk.

Tudatos bőrápolással ugyanis a ráncosodás folyamata lassítható, a mértéke pedig csökkenthető. Mivel a bőröregedés fázisait az életmódunkkal jelentősen befolyásolhatjuk, a megelőzésre is nagy hangsúly kerül.

Elsősorban a belső egyensúlyt kell megteremteni egészséges táplálkozással, rendszeres testmozgással, és megfelelő alvásidővel, hogy a krémek és kezelések hatása ne vesszen kárba. A bőrnek oxigénre, antioxidánsokra, és kiegyensúlyozott vérellátásra, valamint nyirokkeringésre van szüksége ahhoz, hogy akadálymentesen végbemenjen a kollagéntermelés, és regenerálódni tudjanak a sejtek.

Hatékony módszer ráncok ellen: otthoni arcmasszázs ingyen

Manapság rengeteg bőrfiatalító kozmetikai kezelés közül lehet válogatni, de ezek többsége meglehetősen drága. A szép bőr azonban nem feltétlenül a pénz, hanem a törődés függvénye. Sok olyan arcmasszázs létezik, amelynek könnyű elsajátítani a technikáját, így otthon is bármikor folytatható. Előnyük, hogy csak néhány percet vesznek igénybe, ezáltal egyszerűen beiktathatóak a mindennapi arcápolási rutinba, és viszonylag hamar kifejtik hatásukat.

Vannak finomabb, az érzékeny bőr igényeit szem előtt tartó masszázstechnikák, és a bőr mélyebb rétegeit, valamint az arcizmokat jobban megmozgató eljárások, melyek erősítik a kötőszöveteket, illetve fokozzák a vér- és nyirokkeringést. Az alábbi arcmasszázs inkább az utóbbi kategóriába tartozik, ezért pattanásos, sérült, rosaceás, vagy érzékeny bőrön nem alkalmazható.

A videóban szereplő nő nem szakember ugyan, de egy kínai masszázsszakértőtől tanulta el az általa régóta alkalmazott mozdulatokat, bőrének teltsége, simasága és ruganyossága pedig önmagáért beszél. Az arcmasszázs olajokkal a leghatékonyabb, melyek csúszós állagával kivédhető a bőr húzása-nyúzása, ugyanakkor megfelelő tápanyagokkal és antioxidánsokkal szolgálnak a ráncok elleni küzdelemben.

Így alkalmazd a módszert!

A masszázst bemutató hölgy a rizskorpaolajat ajánlja, amelybe antioxidánsokban gazdag, dél-afrikai marula olajat, további csipkebogyó- és sárgarépamag-olajat csepegtet. A rizskorpaolaj jojobaolajjal is helyettesíthető, de a sűrűbb és testesebb olíva-, illetve kókuszolaj nem a legmegfelelőbb alap ehhez a masszázstechnikához.

 

Először kend szét az olajkeveréket az egész arcodon, és a nyakadon. Olyan ruházatot viselj, amit nem sajnálsz, ha esetleg a nyaki nyirokmasszázs során véletlenül összekened. Ehhez az arcmasszázshoz nem az ujjbegyeidet kell használnod, hanem finoman szorítsd ökölbe a kezed.

Laza, de határozott csuklómozdulatokkal dolgozz: először nyújtó simításokkal a nyaki nyirokcsomók környékén alkalmazd a masszírozó módszert, majd haladj felfelé a homlok, az orrnyereg, valamint a halánték mentén. A lassú, nem erőteljes mozdulatokat húsz-harmincszor ismételd meg egy-egy területen, különösen ott, ahol már megjelentek, vagy elmélyültek a ráncok, vagy ahol gyakran gyűrődik a bőr az arcmimika következtében.

Vannak olyan arczugok, ahol csak a mutatóujjaidat kell használnod. Ez az otthoni arcmasszázs nagyjából húsz percet vesz igénybe, a hatása pedig már egy-két hét után látható: erősíti az arcizmokat, elősegíti a kollagéntermelést, fokozza a vérkeringést és a bőr méregtelenítő folyamatait. Kiváló ráncvasaló módszer, ráadásul még pihentető is! Hetente egyszer végezd el, az arctisztító rutinod után.

Képek:Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés