A LED fényterápia egy non-invazív, azaz külső beavatkozást nem igénylő kozmetikai eljárás, ami a különböző hullámhosszon ható fénysugarak energiáját felhasználva segíti az egyes bőrproblémák kezelését.

Itthon is az egyre népszerűbb kezelések közé tartozik, hiszen széleskörűen alkalmazható a kozmetikai bőrápolásban. A LED fényterápia azon az elven működik, hogy a fény által kibocsátott energiát a bőr sejtjei elnyelik, és azt a sejtek számára hasznosítható energiává alakítják.

Az aktív fényenergia hatására a méregtelenítő, anyagcserefokozó és a bőr védekező funkcióját segítő enzimek aktivizálódnak, amik általánosan javítják a bőrképet és a pigmentfoltokért felelős melanintermelést is csökkentik.

A LED fényterápia minden bőrtípusra és bőrproblémára ajánlott

A kezelés során különböző hullámhosszon ható fénnyel dolgoznak, ami ennek megfelelően különböző színeket bocsájt ki. A leggyakrabban használt fényterápia a vörös, ami a bőrfiatalításban játszik kulcsszerepet. Fokozza a vérkeringést, a sejtek anyagcseréjét és az antioxidáns hatású enzimeket is aktiválja. Ennek hatására beindul a kollagéntermelés, a bőrtónus kiegyenlítődik, a pórusok összehúzódnak és a pigmentfoltok is halványodnak. A vörös fényterápia azoknak javasolt, akik a látható ráncok számát és mélységét szeretnék csökkenteni, valamint telt, puhább és ragyogóbb bőrképet kívánnak elérni.

Nemcsak a ránctalanításban, de a pattanások kezelésében is használható a LED fény. Ebben az esetben kék fénnyel dolgoznak, ami gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatású, így hatásosan elpusztítja a pattanásokért felelős P.acnes baktériumokat. Ezen kívül csökkenti a bőr zsírosságát, javítja a bőr oxigénellátását, ezáltal segítve a bőr hatékonyabb regenerációját.

E két fényterápián kívül a sárga és a zöld fény alkalmazása is népszerű még. Előbbi a nyirokrendszer működésére van jó hatással, a sejtek jobb oxigénellátásán keresztül pedig elősegíti a sebek, hegek gyorsabb gyógyulását. Segíti a bőr természetes védőmechanizmusának erősödését és a nedvességmegkötést is hatékonyabbá teszi. Ezáltal nemcsak a heges, de az idősödő bőr számára is hatékony terápia lehet.

A zöld fény kifejezetten az érzékeny bőr számára ajánlott, különösen a rozácea kezelésében nyújt hatékony segítséget. Nyugtatja a bőrt, segíti a keringést és a pigmentfoltok halványulását is elősegíti.

A LED terápia hőmentes és biztonsággal elvégezhető minden bőrtípus számára. A kezelést egy állapotfelmérés előzi meg, aminek során szakember segítségével kerül kiválasztásra a bőrtípus és az adott bőrprobléma kezelésére legjobb fényterápiás módszer. A terápia egy előzetes mélytisztítással indul, amit a fénykezelés követ. Ez összesen 30-40 percet vesz igénybe, a hatása pedig szinte azonnali. A LED terápia minden évszakban elvégezhető, az ára pedig körülbelül 10 000 forinttól kezdődik.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés