Az arcmasszázs, valamint a tökéletesítésére alkalmas eszközök is egyre népszerűbbek az utóbbi időben. Számos készüléket találhatsz az üzletekben, vagy választhatsz az ásványból készült arcmasszírozók közül.

hirdetés

Az arcmasszázs már önmagában is nagyon hatékony, hiszen a kézmozdulatokkal élénkítheted a nyirok- és vérkeringést, serkentheted a bőr regenerációját, így az sokkal feszesebbé és üdébbé válik. A megfelelő masszírozóval ez a hatás pedig csak fokozható.

Az ásványból készült eszközök nem számítanak újdonságnak, bár az utóbbi években váltak igazán népszerűvé. Az ázsiai nők már évszázadok óta használják az arcrollert és a gua sha-t. Mindkettő masszírozó egyformán hatékony, ám felvetődhet a kérdés, hogy melyiket érdemes beszerezni.

Arcroller

Az arcroller ügyes kis eszköz, amelyet könnyű használni, egyaránt alkalmazható reggel és este. Segít megszüntetni a puffadást, illetve hozzájárul a szem alatti táskák csökkentéséhez. Masszázs előtt tedd pár órára hűtőbe, így sokkal jobban felfrissíti az arcbőrt. A hideg rollernek ráadásul pórusösszehúzó hatása van, ezért rendszeres használatával a pattanások kialakulása is visszaszorítható. Az arcon mindig lentről felfelé kell mozgatni, míg a nyakon pont fordítva, ám sohasem szabad túlságosan erősen.

Használhatod önmagában, de érdemes szérummal vagy krémmel kipróbálni, hiszen így a hatóanyagok sokkal jobban beépülnek a hámrétegbe. Ha fátyolmaszkot alkalmazol, akkor azon egyaránt átgörgetheted a rollert. Gyorsítja az öngyógyító és méregtelenítő folyamatokat, rendszeres használatával csökkennek a mitesszerek, és a ráncok megjelenése úgyszintén késleltethető vele.

Gua sha

A gua sha alkalmazása bonyolultabb, és több gyakorlást igényel, ám hozzáértő kezekben még hatékonyabbá válik. Hidegen nyugtatja a fáradt bőrt, mely rendszeres használatával sokkal üdébbé, rugalmasabbá válik. Mindig a lapjával kell dolgozni, nem szabad túlságosan erős mozdulatokkal masszírozni. Az orca közepétől kifelé kell haladni, de olaj nélkül nem ajánlott, mert úgy nagyon nyúzhatja a bőrt.

A gua sha használatához nézd meg ezt a videót, amelynek segítségével megtanulhatod a helyes mozdulatokat.

Miből készüljön?

Rengeteg arcmasszírozó közül válogathatsz, amelyek már önmagukban is hatékonyak, ám, ha hiszel az ásványok gyógyító erejében, akkor akár célzottan is választhatsz eszközt.

  • Jáde: méregteleníti és nyugtatja a bőrt, elősegíti a pórusok összehúzódását. Ezért zsíros bőrre kifejezetten ajánlott.
  • Ametiszt: nyugtatja az érzékeny, igénybe vett bőrt, illetve segít kisimítani a ráncokat.
  • Rózsakvarc: fokozza a vérkeringést, ezáltal sokkal frissebbé, élénkebbé teszi a fakó arcbőrt.

Bármelyik ásványból készült masszírozót választhatod, hiszen rendszeresen használva csodát művelnek a bőrrel.

Képek: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés