A megjelenést nagyban befolyásolja a smink, az arcvonások kiemelése. Sokan inkább a kontúrozásra helyezik a hangsúlyt, hiszen úgy gondolják, a vonalak felerősítése a legfontosabb a tökéletes végeredményhez. A szemkörnyéki terület szintén nagyon meghatározó az összhatást illetően, a szemek kiemelésével a tekintet kerül fókuszba. A híres nők szemöldöke tökéletes bizonyítékként szolgál azzal kapcsolatban, hogy mennyit számít valójában a megfelelő fazon kialakítása.

hirdetés

Ahogy a divat, úgy a sminktrendek is folyamatosan változnak. Van, ami visszatér, és vannak olyan elemek, amiknek örökre búcsút inthetünk. A szemöldök fazonja kicsit sem elenyésző részlete a megjelenésnek, egy jól eltalált stílus kellőképp kiemeli a szemeket, megváltoztatja az arcvonásokat, előnyössé varázsolja a külsőt. Azonban a legtöbb esetben a szemöldök formáját a divat diktálja, nem pedig az, hogy kinek mi áll jól igazán.

Évtizedről évtizedre más fazon számít sikkesnek

A magazinfotókon is jól látható, hogy a kilencvenes évek közepétől egészen a kétezres évek elejéig a vékonyra szedett, szinte láthatatlan szemöldök számított igazán trendinek.

 

Ezen csak a ceruzavékony, rajzolt fazon tett túl, ami különösen természetellenes hatást keltett.

 

A vékony, láthatatlan hatást keltő trend előtt ennek pont az ellenkezője, a bozontosan dús, diszkószemöldök számított sikkesnek. A túlszedett változathoz képest ez valóban naturálisabb megjelenést kölcsönzött, ám már inkább elvette a hangsúlyt a szemek csillogásáról, semmint kiemelte volna azt.

 

Híres nők, akiknek a szemöldöke a trendekkel együtt változott

Szerencsére a ceruzavékony, láthatatlan szemöldöktrendtől elbúcsúztunk 2010 után, mára a naturális, gondosan formált, dúsabb fazon stabilan tartja népszerűségét. A híres nők rendszerint követik a divatot, nem csupán az öltözködés tekintetében igyekeznek a legújabb stílusokat magukra ölteni, sminkjüket éppúgy az aktuális trendekhez igazítják.

 

A legtöbben kipróbálták a túlszedett fazont, Angelina Jolie-nak és Jennifer Lopeznek alig volt szemöldöke a kétezres évek elején. Ehhez a trendhez Madonna úgyszintén csatlakozott, aki még a nyolcvanas években vastag, bozontos szemöldökkel pózolt a kamerák előtt.

Gwen Stefani a megrajzolt verziót is kipróbálta, ami igencsak rácsodálkozó tekintetet kölcsönzött neki, kicsit sem volt természetes. Cameron Diaz a hajával együtt agyonszőkítette szemöldökét, jóformán nem is látszott, hogy van neki. Adele és Demi Lovato még elképesztően fiatalok voltak ekkoriban, ám a divat szele őket csakugyan magával sodorta.

Az idő múlásával mindannyian változtattak megjelenésükön. Természetesen a kor előrehaladtával alapvetően változik az arc karakterisztikája, ráadásul sokan bevetnek egy kis botoxot vagy plasztikát a tökéletes eredmény eléréséhez. Ettől függetlenül a leginkább szembetűnő változást a szemöldökük renoválása jelenti, hiszen arcuk és tekintetük elképesztően sokat változott a naturálisabb irányzat megjelenésével.

Kiemelt kép: Kurt Vinion/SGranitz/WireImage/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés