A kreatív sminkesek folyamatosan előrukkolnak valami izgalmas újdonsággal, amivel megkönnyítik az esztétikus makeup elkészítését. A forradalmi ötleteknek köszönhetően akár olyan tárgyak is bekerülhetnek a sminkrutinba, melyeket korábban biztosan nem használtunk. A legújabb őrület a kanállal való szemfestés, a sminktrükk előre furcsának hangzik, ám a végeredmény mégis lenyűgöző.

hirdetés

A hasznos eszközök, fortélyok mindig jól jönnek, ha sminkelésről van szó. Ezekkel lerövidíthető a tükör előtt eltöltött idő, és könnyebb velük megvalósítani a kreatív ötleteket. A legtöbb hétköznapi makeup nem jelent nagy kihívást, ugyanis általában egyszerűek és a visszafogottabb stílust képviselik. Ám a bonyolultabb verziók már feladhatják a leckét, hiszen több eszközre, gyakorlásra, kézügyességre van hozzájuk szükség.

Egyszerű sminktrükk kanállal, ami látványossá teszi a makeupot

A közösségi médiában terjedt el egy videó, ami szinte pillanatok alatt felkeltette a nők érdeklődését. Egyre többen próbálták ki az ötletet, és kiderült, hogy az egyszerű műanyag kanál nagyban megkönnyíti a sminkelést. A módszer mozzanatait az alábbi videóban láthatod.

 

A trükk lényege, hogy a kanál tökéletesen követi a szemhéj ívét, így festés közben az eszköz pereménél megfelelő helyre kerül az árnyalás. Ezt lehet később finomítani vékonyabb ecsettel. Érdemes közepes tónusú szemhéjpúdert választani. Végül optikailag megnyithatod a szemet, így a vonal alá vékony rétegben vihetsz fel korrektort, illetve világos szemhéjpúdert.

A smink megalkotásához válassz kisebb kanalat, ettől lesz igazán szép a végeredmény. Akár az evőeszköz szögét is megváltoztathatod, így más stílusban emelheted ki a szem formáját.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés