A legtöbben a szemhéjtusról kapásból a fekete színre asszociálnak, azonban számos más tónusban kapható ez a termék. Vannak kifejezetten élénk, vadító árnyalatok, valamint a matt és csillogó verziók között is lehet válogatni. A legegyszerűbb és leginkább letisztult szín minden bizonnyal a fehér, amit sokaknak eszébe sem jut megvásárolni. A fehér szemhéjtus márpedig kifejezetten praktikus kozmetikum.

hirdetés

 

Használd korrektorként

Korrektorként felhasználva az apróbb szépséghibákat tökéletesen elfedi egy fehér szemhéjtus. Érdemes apró pöttyöket helyezni vele a zavaró hegekre vagy pattanásokra. A tus gyönyörűen egységessé varázsolja majd az arcbőrt. A piros foltok elleni küzdelemben különösen eredményes.

A belső szemzugnál is alkalmazhatod

A belső szemzug területére a legtöbb sminkes világos színeket ajánl. Ezek az árnyalatok kiemelik a ragyogó szemeket, valamint kompenzálják a szem alatti sötétebb karikákat is. A fehér a lehető legjobb választás, hiszen mindenhez szuperül passzol, így bármilyen szín kerül mellé a szemhéjakra, az eredmény varázslatos lesz.

Szemöldökemelő hatása lehet

A tökéletes szemöldökvonal, a szépen átfésült szálak és az ízléses kontúr megfelelő alapot nyújt bármilyen sminkhez. A szemöldök területe igencsak hangsúlyos része az arcnak, így fontos az aprólékosság. Ha fehér szemhéjtus kerül az íve alá, az még inkább kiemeli majd, s ezáltal a szemek is nagyobbnak hatnak.

 

Nem csak a szemhéjon használhatod: a szem alsó vonalán is beválik

Ha az alsó részen fehér szemhéjtust alkalmazol, a szemed nagyobbnak, nyitottabbnak tűnhet. Ezzel az apró trükkel kifinomult módon lehet a tekintetre helyezni a hangsúlyt. A fáradt szemek ellen ez egy bombabiztos taktika, ráadásul pár pillanat alatt bevethető.

A száj vonalát hangsúlyozza

A száj területe több módon is kaphat hangsúlyt, az már-már alapvető, hogy nem elegendő felkenni egy ragyogó árnyalatú rúzst a tökéletes eredményhez. A szájkontúrceruza használata mellett a fehér szemhéjtus is megoldást nyújthat a felső ajkak kihangsúlyozásához.

Feldobja a szimpla rúzst

Ahogy a hajfestésnél, úgy a rúzsozásnál is ismeretes az ombre technika, amivel könnyedén lehet egy kis játékosságot vinni a smink összhatásába. Csodásan feldobja a legegyszerűbb sminket is, ha a száj közepére kerül egy kis hófehér tónus.

Tökéletes primer a szemhéjakra

A szemhéjakon primerként használva nem csupán a smink tartósságához járul hozzá. A felkent színek sokkal élénkebbek lesznek, ha az alsó, vékonyan felvitt réteg egy fehér szemhéjtussal készül.

A videóban a beauty vlogger saját magán mutatja be ezeket a szuper praktikákat, amelyek könnyedén beépíthetők akár a mindennapos, egyszerű sminkekbe is.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés