Az ünnepeknek a pihenésről, a relaxálásról kellene szólnia, de sajnos ez nem mindig jön össze. Ne csodálkozz, ha az év végi hajrá után lestrapált a külsőd. Így teheted könnyen jóvá, amit ellene elkövettél!

A legtöbben, mire elérkezik az ünneplés és a partik ideje, egy kifacsart felmosórongynak érezzük magunkat. Bár ez az időszak elvileg a pihenésé, a kikapcsolódásé és a regenerálódásé, az év végi hajsza, az ünnepek előtti készülődés, valamint a család- és rokonlátogatások felpörgött teendői után csak nagyon kevesen tudunk úgy igazán feltöltődni.

Pedig ilyenkor zajlanak a legjobb partik az évben, szinte egymást érik az ünnepi koncertek, baráti meghívások, karácsonyi bálok, és mindezeket soron követi a szilveszter, a legjobban várt buli a szezonban. Ilyenkor kellene főnixmadár módjára újjáélednünk hamvainkból, és a legjobb formánkat villantanunk. A tükör azonban sok esetben nem ezt mutatja: karikás szemek néznek ránk kérdően vissza, és a bőrünk is nyúzottabb, mint bármikor.

Pechünkre, ilyenkor már a kozmetikus és a fodrász sem fogad minket, és nem sok lehetőségünk akad szakember keze által szépülni. Ám néhány házi szépségtipp megmenthet minket, különösen, ha olyanokról van szó, melyek nem kívánnak utánajárást és nagy bevásárlást. Egyszerűen követhető, gyors megoldásokra gondolunk.

Pórustisztítás házilag

Lehangoló lesz a sminkünk, ha az elhanyagolt, kitágult pórusokra kenjük rá. A kipihent külső elérésének legegyszerűbb módja természetesen az alvás, de azon kívül is sokat tehetsz a szépségedért. Az ünnepek alatt lecsúszott alkohol, az éjszakára fent maradt smink mostanra mind megbosszulták magukat, és otthagyták lenyomatukat a bőrünkön.

Ha abból kell megoldanunk a pórustisztítást, amit otthon találunk, célravezető lehet a kíméletes zöld teás arcmosás és borogatás. Ezek a módszerek nem szárítják tovább a dehidratált bőrt, és elősegítik a tápláló anyagok felszívódását.

Arcápolás, testápolás, kézápolás otthon

A fáradt, dehidratált bőrön könnyen elmélyülhetnek a ráncok, amit a kialvatlanság és a stressz fokozhat. A legegyszerűbb módszer, amivel javíthatunk az arcbőrünk nedvességtartalmán, ha jobban ügyelünk a rendszeres vízfogyasztásra.

Az alkoholtartalmú italok éppúgy kiszárítják a felhámot, mint a hideg levegő, a megfelelő méregtelenítéshez pedig sok vízre van szüksége a szervezetnek. Ha a fáradtságtól látványosabbak a mimikai barázdáink, egy roppant könnyű, bárhol és bármikor elvégezhető fiatalító trükkel segíthetjük a bőrünk regenerálódását.

Jobb lesz az arcunk vérellátása, és több oxigént vesznek fel a sejtek, ha masszírozzuk, vagy finoman csipkedjük a megereszkedett bőrt. Feszesítő pakolást otthon is készíthetünk, konyhai összetevőkből. Tojás és citrom szinte biztos, hogy akad a hűtőnkben az ünnepek alatt, de banánnal is rugalmasabbá tehetjük a kimerült arcbőrünket. Ha épp nincs otthon testradír, citromból és sóból isteni illatú, tápláló elegyet készíthetünk. A kezünket is bársonyosan puhává varázsolhatjuk tojásfehérje, méz és citromlé keverékével.

Trükkök töredezett, száraz hajra

Az elseprűsödött, száraz haj lestrapált, öreges külsőt kölcsönöz nekünk, így a hajápolást sem ajánlott elbliccelnünk a szabadságunk alatt. Használjuk ki, hogy most van pár percünk magunkra, és próbáljunk ki bátran néhány egyszerű házi pakolást. A tojás regeneráló hatását igénybe vett, töredezett tincsek esetén is kihasználhatjuk.

Ez az olajjal dúsított, fehérjében, ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag hajmaszk egy éjszaka alatt selymessé varázsolja a zilált sörényünket. Ha a nagy főzőcskék után maradt még egy kis sárgarépánk, a levével remekül hidratálhatjuk a száraz bőrünket és hajunkat.

A sminken is sok múlik, ha kipihentnek akarunk tűnni

Először is, nem árt elkerülnünk az öregítő sminkbakikat, melyek fáradtabbnak mutatják az arcunkat. A bronzosítóval könnyű túlzásba esni, így, amennyiben ragaszkodunk hozzá, érdemes tisztában lennünk azzal, hogyan kelthet természetes hatást télen, amikor a bőr már elveszítette nyári színét. Mindig az életkorunknak és az időbeosztásunknak megfelelően sminkeljünk.

Ha csak öt percünk van arra, hogy szépen kifessük magunkat, ne kezdjünk bele bonyolult kontúrozásokba, a natúr smink is tökéletesen feldobhatja az arcunkat. A korrektor szuper jól eltünteti a szem alatti karikákat, de negyven felett egészen másként kell alkalmazni, hiszen a bőr rugalmatlanabb és szárazabb. Egy visszafogott smink mindig jó választás, függetlenül attól, hány évesek vagyunk, és milyen eseményre vagyunk hivatalosak.

  • Megosztás:
hirdetés