Míg az erőteljes vakolat idősebbnek mutatja viselőjét, a finom, natúr smink életteli, természetes ragyogást ad a bőrnek, ezáltal sokkal fiatalosabb, kipihentebb megjelenést kölcsönöz.

hirdetés

A fáradtság nyomait a markáns színhatások és éles kontrasztok csak felerősítik. A nappali smink célja valójában nem is az, hogy minél hangsúlyosabb és figyelemfelkeltőbb legyen. Bár az Instagram önjelölt szépségtanácsadói vaskos festékrétegeket használnak a bőrhibák eltüntetésére, hogy az arcuk szoborszerűen sima legyen, mielőtt bedőlne nekik az ember, érdemes elgondolkodni azon, hogy egy ilyen maszkszerű smink mennyire visszatetsző tud lenni nappali fényben.

Nem beszélve arról, hogy a nap végére az egész egy összeolvadt pacának tűnhet a bőrön, megülve a pórusokban és a szemkörnyéki barázdákban, ami cseppet sem kelt friss és üde hatást. Amikor a bőr fakó és kimerült, a szemek alatt pedig sötét karikák húzódnak, különösen oda kell figyelni a színhasználatra: érdemes világosabb, selymes fényű tónusokhoz nyúlni, hidratáló alapozót és folyékony pirosítót használni, illetve meghagyni és picit felerősíteni a bőr természetes fénypontjait.

Nem a T-vonal zsíros csillogására gondolunk, azt természetesen áttetsző vagy bőrszínű porral tompítani kell. A natúr smink lényege, hogy sugárzó energiát adjon a bőrnek, mintha majd’ kicsattanna az egészségtől.

 

Finom, lágy árnyalatokkal érhetjük ezt el, és azzal, ha nincs hangsúlyos része az arcnak: a szemhéjak, a pillák és az ajkak is csak leheletnyi támogatást kapnak, hogy jobban érvényesüljenek. A bőrhibák eltüntetése is főként a szín- és fényhatások ördögien trükkös alkalmazásán múlik, nem a festékrétegek mértéktelen használatán. Érdemes ellesni a videóban látott sminktechnikákat, mert így mindennap kipihentnek és sugárzóan frissnek tűnhetsz.

  • Megosztás:
hirdetés