A hideg levegő a hajtincseket éppúgy kiszáríthatja, mint az arcbőrt. Ilyenkor mindkettőnek több kell puszta hidratálásnál.

A répa kiváló szépítőszer, különösen töredezett hajra, illetve bőrhibákra ajánlott. A benne található kálium csökkenti a bőr szárazságát, és megakadályozza, hogy kisebesedjen. Ám nemcsak hidratálja, táplálja is a bőrt: ebben a zöldségben minden olyan vitamin megtalálható, ami egészségesen tartja a bőrsejteket. Csökkenti a gyulladással járó bőrproblémák kialakulását, és nem mellesleg, szép színt kölcsönöz a bőrnek.

Azt viszont csak kevesen tudják, hogy a répalé csodát tesz a hajjal. Megmenti a töredezett hajvégeket az ollótól, hiszen regenerálja az elseprűsödött szálak szerkezetét, illetve belülről erősíti, táplálja a hajat. Az elkészített százszázalékos répalébe márts bele egy fátyolmaszkot, azt tedd az arcodra, a maradékot pedig töltsd bele egy pumpás flakonba, amivel be tudod fújni a sörényed teljes felületét.

A maszkot 20 percig hagyd fent, és hetente egy-két alkalommal ismételd meg a kezelést. Mindig frissen készítsd el a répalevet.

  • Megosztás:
hirdetés