A banán húsa és a héja egyaránt tele van értékes vitaminokkal, melyek hozzájárulhatnak a szépségedhez, különösen a téli időszakban.

A banán tápláló ereje a szépségápolásban is remekül hasznosítható: elképesztő, hogy milyen sokféle bőr-, illetve hajproblémára jelenthet megoldást. A banános arcpakolás az egyik legismertebb természetes szépítőszer, ám nemcsak a gyümölcs húsát, hanem a héját úgyszintén felhasználhatod bőrápolásra, vagy éppen fogtisztításra.

A banánban majdnem az összes B-vitamin megtalálható, melyek orvosolják a hajhullást, táplálják a hajszálakat, valamint erősítik a bőrt és a körmöket. Továbbá A-, C-, E- és K-vitaminban is bővelkedik a gyümölcs, magas káliumtartalmával pedig segít fenntartani a folyadék egyensúlyát a bőrben. Mivel a banán héjában éppúgy megtalálható a kálium, tökéletesen alkalmas arra, hogy lehúzza a szem körüli duzzanatokat.

A banán húsa a száraz bőrt és a gyulladt pattanásokat egyaránt regenerálja, antioxidáns anyagaival pedig csökkenti a ráncokat. Mivel a boltokban sok piszok rakódhat a gyümölcs héjára, mielőtt a bőrödre raknád, mosd meg alaposan.

  • Megosztás:
hirdetés