Ha gyakran teszed ki hőhatásnak a hajad, vagy sokszor viseled összefogva, a végei könnyen szétnyílnak, eltöredeznek. Ez a házi recept regenerálja a sérült szálakat, és extra fényessé varázsolja a frizurádat.

hirdetés

A haj külső, pikkelyes rétege a kutikula, mely arra szolgál, hogy védje a szálak belső, rugalmas szerkezetét, és bent tartsa a nedvességet. A mindennapos hajformázás, a gyakori szárítás, sütés, vasalás és az ismételt kémiai kezelések, festések hatására a külső védőréteg szétnyílhat, károsodhat, így a tincsek veszíthetnek hidratáltságukból.

Amikor durva tapintású, száraz és fénytelen a sörényed, valójában ez történik. Ilyenkor néha tényleg csak az olló segíthet, máskülönben lehetetlennek tűnik megszabadulni az érdes, elseprűsödött hajvégektől.

Az alábbi házi recepttel azonban megelőzheted a nem kívánt hajvágást, ha még idejében alkalmazod, és nem várod meg a hajvégek teljes roncsolódását. A tojásban minden fontos tápanyag megtalálható, amire szüksége van a hajszálaknak és -hagymáknak.

A fehérjében, ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag tojás nemcsak táplálja és hidratálja, hanem újjáépíti a haj szerkezetét. E- és D-vitamin-tartalmával serkenti a szálak növekedését, a benne lévő kollagén pedig a regenerálódást segíti.

Azt már nagyanyáink is tudták, hogy a tojásos pakolástól szép fényes és egészséges lesz a haj. A töredezett végek egyszeriben eltűnnek, hiszen a fehérjebomba visszazárja a kutikulákat, így a tincsek nemcsak feltöltődnek nedvességgel, hanem megőrzik hidratált állapotukat. Még hatékonyabbá teheted a hajpakolásodat, ha extra szűz olívaolajat, kókuszolajat vagy ricinusolajat adsz hozzá. A videóban megnézheted a hajmentő pakolás elkészítését és alkalmazását.

  • Megosztás:
hirdetés