Negyven felett a bőr szárazabb és rugalmatlanabb, így egészen másképp kell sminkelni, mint húszévesen. Lesd el a praktikákat, hogy a korrektor valóban üde hatást keltsen!

A bőr tulajdonságai megváltoznak az életkor előrehaladtával. Harminc- és negyvenéves kor között csökken a kollagéntermelés, így a bőrszövet veszít rugalmasságából. Negyven felett a sejtek lassabban regenerálódnak, és a mélyebb rétegekben is vízhiányossá válhat a bőr.

Ez leginkább a hormonális változásoknak tudható be, de nem kell megijedni, mert megfelelő ápolással megelőzhető a mélyebb ráncok kialakulása. A szemkörnyéki duzzanatok, sötét foltok és szarkalábak is problémát jelenthetnek ebben a korban, melyek szintén célzott kezelést igényelnek.

Mivel a bőr másképp működik, a sminkelést is át kell gondolni. Az interneten sok szemléltető videó kering a korrektor használatáról, de nem érdemes a huszonévesek technikáit és tanácsait követni, ha szép eredményre törekszel. Az érett bőrön egészen másképp viselkednek az alapozók és korrektorok, így az sem mindegy, hogy milyen állagú terméket használsz, és hogyan teszed fel a kritikus szemkörnyékre.

A SugarPuffandFluff videója remek tippeket vonultat fel arra vonatkozóan, hogyan kerüld el, hogy a festék megüljön a ráncokban, esetleg mosolygáskor összecsomósodjon az apró redőkben. A jobb alsó sarokban, a beállításoknál állíthatod át a feliratot magyar nyelvűre.

  • Megosztás:
hirdetés