Sokan még mindig a szemöldökfixáló gélekkel szórakoznak, hogy megőrizzék a gondosan szétválasztott szálak rendezett formáját, miközben elindult hódító útján a legújabb trend, a szemöldök-laminálás, amely ennek a napi problémának az átugrására jelent megoldást.

hirdetés

A dús szemöldök divatját éljük, de nem akárhogyan, hiszen szép keretet csak a formázott, katonás sorrendbe rendezett szálak adnak a szemeknek. A kusza és aszimmetrikus szemöldökök helyreigazítására eddig csak fixáló gélek álltak a rendelkezésünkre, de aztán megjelent a színen a szemöldök-laminálás, ami tartós eredményével óriási őrületet váltott ki világszerte.

Miért jó a laminált szemöldök?

A szemöldök-laminálás megzabolázza a rakoncátlan szálakat, ám a tartós fixálás előtt fazonigazítást kap mindkét szemöldök. Azok számára is ideális, akik szeretnék az úgynevezett fluffy brow trendjét követni – amikor a gondosan szétválasztott szálak a homlok irányába fésülve merednek -, de a klasszikus forma megtartására is megoldást jelenthet.

A kezelés során a szemöldököt befésülik a kívánt módon, szimmetrikusra igazítják mindkét oldalon, majd olyan anyaggal kezelik, amely könnyen formázhatóvá teszi a szálakat, azután tartós rögzítő kencével vonják be, amitől a kapott forma egy-két hónapig megőrzi rendezettségét. Nincs többé zabolátlan, lefelé konyuló, kusza szőrbozont, ráadásul a víz sem kezdi ki az elért tartást. Csupán a kezelést követő egy-két napban kell odafigyelni arra, hogy ne érje nedvesség a szemöldököt, amíg rögzül a formája. A szemöldökfazon rögzítése már itthon is elérhető technika, egyre több szépségszalon képez erre alkalmas szakembereket.

Elképesztő eredmények: ezt tudja a szemöldök-laminálás

Nagyjából negyven percet vesz igénybe az eljárás, utána teljesen megváltozik az arc a gondosan befésült szemöldök hatására.

Az első kép hat héttel a laminálás után készült. A teljes kezelés végeredménye az utolsó képen látható, itt már formára vágták, és meg is festették a szemöldököt.

A kezelés dúsabbnak mutatja a szemöldököt.

A ritkás szálak problémáját is megoldja.

A laminálás technikájával felturbózható a volumen.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés