Pár perc alatt extra tartós lesz a szépen befésült szemöldök, és nem kell hozzá speciális fixáló gél.

hirdetés

Alighogy szárba szökkent a szemöldök-laminálás trendje, máris megszületett az otthoni alternatívája, melynek eredménye ugyan kevésbé tartós és vízálló, mint a kozmetikai kezelésé, de a szálak dúsítására, formázására és fixálására éppúgy alkalmas.

A formára fésült szemöldök idén velősen hozzátartozik az esztétikus megjelenéshez, de sajnos nem kevés procedúrával jár. A katonás sorba rendezett, szétválasztott szálak ugyanis könnyen összekuszálódnak, amitől odalesz a gondosan belőtt dizájn.

Persze, erre való a rögzítő gél, ami kifejezetten rakoncátlan szemöldökre kapható, de akkor sem kell kétségbe esni, ha épp nincs otthon ilyen segédeszköz.

Szemöldök fixálása otthon: olyan rendezett hatást kelt, mint a laminálás

A szétválasztott, felfelé fésült szálak dúsabbnak hatnak, és szépen kiadják a szemöldök formáját. A gond csak az, hogy önszántukból nem maradnak sokáig így, pláne nem egy teljes napon keresztül. Erre való a rögzítés, ami történhet szemöldökformázó géllel, vagy laminálással, ami egy tartósabb, egy-két hónapra szóló eredményt garantál.

Ha épp egyik opció sem elérhető számodra, de szeretnéd megzabolázni a szemöldököd, csupán egy jó minőségű, extra erős tartást biztosító formázó hajlakkra, hajszárítóra, szemöldökkefére, és micellás vízre lesz szükséged.

A lakkot ne fújd közvetlenül a szemöldökre, mert veszélyezteti a szemek épségét. A kefét itasd át a hajlakkal, majd tisztes távolban tartva a hajszárítót, meleg – de nem forró – levegő fújása közben szorgosan rendezd formára a szálakat.

Hogy ne érezd bebetonozva a szemöldököd, és a szálak szép fényesen simuljanak a katonás sorba, micellás vízzel átnedvesített vattakoronggal töröld át a belőtt formát, majd ecset segítségével hangsúlyosabbá teheted a szemöldök ívét.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés