A sztárok szemöldöke is átalakult a divattal, és bár csupán a fazonján változtattak, teljesen megújult a megjelenésük.

hirdetés

A divat hullámzása nem csak az aktuálisan trendi ruhadarabokon érezhető. A sminkelési technikák szintén folyamatosan átalakulnak, s ami pár évvel ezelőtt menőnek és sikkesnek számított, az mára abszolút elavulttá vált. A kilencvenes években, illetve a kétezres évek kezdetén egyértelműen a vékonyra szedett szemöldök tarolt, mostanra pedig a természetesebb, naturális forma vezeti a népszerűségi listákat. A különbség elképesztően látványos!

A sztárok szemöldöke is átalakult a divattal

A trendek alakulása egy igazi hullámvasút. Sokszor a végletek váltják egymást, a szemöldök formáját illetően például abszolút ez volt megfigyelhető. A nyolcvanas években a vastag, bozontosan dús fazon számított igazán nőiesnek, amit a hajszálvékony verzió követett.

Tulajdonképpen egyik sem volt kifejezetten természetes, noha a vastagabb változat sokkal közelebb állt a naturális külsőhöz, mint a vékonyra szedett, sokszor ceruzával megrajzolt szemöldökvonal. Mára a divat egyre inkább az arany középút felé tendál, úgy tűnik, sikerült megtalálni azt, ami szinte mindenkinek jól áll.

A sztárok szemöldöke úgyszintén sokat változott az elmúlt években, most már ők is a finom, természetes formára szavaznak. Noha ez egy apró részlet, az arckarakterük egészen átalakult a változásnak köszönhetően. Előtte-utána képeken nézheted meg, hogy mennyit jelent a szemöldök fazonírozása.

 

Az arc egyik legdominánsabb része a szemkörnyéki terület, ugyanis a tekintet sokkal többet elárul az emberről, mint azt elsőre gondolnánk. Éppen ezért célszerű fókuszba helyezni azt, amire egy kis sminkkel, apró változtatásokkal finoman rá is lehet segíteni.

A szemöldök formája például igencsak sokat nyom a latban. A vékonyra szedett verzió csak nagyon keveseknek előnyös, a megrajzolt változat például különösen természetellenes lehet, így teljes mértékben elvonja a figyelmet a sugárzó tekintetről.

Ha a fazon túlzottan vastag és dús, vagy éppen túlságosan lelógó és közel helyezkedik el a szemekhez, szintén negatív irányba viszi el az arckaraktert. Bár nem egyszerű, célszerű megtalálni az arany középutat, ugyanis a finom változtatás látványosan átformálja az arc megjelenését, fókuszba helyezi az előnyös, nőies vonásokat.

Szerencsére egyre inkább a természetesség a szépségideál, s bár sokan még mindig agyonfilterezik az arcukat, mielőtt posztolnának egy fotót, a sztárok többsége igyekszik megmutatni a naturális oldalt is. Nem feltétlenül kell egy rakás smink ahhoz, hogy valaki jól nézzen ki. Megfelelő bőrápolás, valamint rendezett szemöldök és pillák mellett mindenki jól érezheti magát a bőrében, három réteg makeup nélkül is!

Kiemelt kép: Jeff Kravitz/FilmMagic, Inc/Kevin Mazur/Getty Images for TIDAL/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés