A rossz szemöldök akár az egész megjelenést elronthatja. Pár egyszerű trükkel viszont szépen elkészíthető, és ezzel keretet ad az arcnak.

hirdetés

Az utóbbi években ismét divatossá váltak a vastagabb fazonok, ezek elkészítéséhez azonban profi lépésekre van szükség. A túlszedett, vagy egészen vékonyra rajzolt szemöldökök ideje rég lejárt, amit érdemes figyelembe venni a forma kialakításakor. Az igazán szép végeredmény érdekében, ötven év felett ajánlott egy kicsit változtatni a szemöldökformázási procedúrán.

Jól elkészített szemöldök 50 év felett

A bőr idővel megereszkedik, ezért ilyenkor már máshogyan kell sminkelni, és ez vonatkozik a szemöldökre is. Elsőként, egy kifejezetten erre alkalmas kefével érdemes átfésülni a szálakat lentről felfelé. Ha esetleg hosszabbak, mint a szemöldök természetes vonala, akkor azokat ollóval óvatosan le lehet vágni. Természetesen ez a lépés csak azok számára fontos, akiknél előfordulnak hosszabb, kikandikáló szálak.

Jó, ha a szemöldök színe harmonizál a bőr, valamint a haj színével, hiszen így kelt majd igazán természetes hatást. Amennyiben nem vagy biztos abban, hogy melyik szín passzol hozzád a legjobban, a kozmetikusodtól tanácsot kérhetsz.

A ceruza lesz a segítségedre abban, hogy mely pontokon kezdődik és végződik a szemöldök íve. A kezdőpont az orrod szélével lesz egy vonalban, míg a végpontot úgy találhatod meg, ha kicsit elfordítod a ceruza egyik végét, míg a másik továbbra is az orrodnál marad.

Ezután elkezdheted átrajzolni, de sosem szabad túl erősen, mivel az sem kelt természetes hatást. Ha ez a művelet készen van, fésüld át még egyszer, hogy a szálak rendezettek legyenek. Érdemes fixálni, ezt szemöldökgéllel, vagy akár hajlakkal is megteheted. Ezt mindig először egy kefére fújd, és úgy rögzítsd a szálakat.

 

Nyitókép: Getty Images

  • Megosztás:
hirdetés