Ez a tupír nem fog madárijesztő hatást kelteni: gubancok nélkül emeli meg a hajtöveket, és könnyed, lágy esésű tincseket eredményez a volumennövelő technika. Fodrász mutatja meg az egyszerű hajdúsító módszert.

hirdetés

A lelapult haj ellen mindig is nagy küzdelmet vívtak meg a nők. A gyönyörű, dús frizura ugyanis pont olyan fontos tényező tud lenni egy nőies megjelenésben, mint az ápolt arcbőr, és a precíz smink. Azonban, míg egy előnyös és szépen elkészített frizura smink nélkül is csinos hatást kelt, a kencék önmagukban mit sem érnek, ha a hajkorona sehogy sem áll jól.

Semmi gubanc, csak dús és fényes tincsek: így készíthető természetes hatású tupír

Ha vékony szálú hajról van szó, akkor gyakran előkerülnek a hajcsavarók és a hajfixálók, hogy a tincsek ne lapuljanak ár annyira a fejvonalra, viszont az elért tartás még így sem lesz időtálló. A tupírozás módszere a hatvanas években vált igazán kedveltté, majd a kilencvenes években komplett őrület övezte. Akkoriban a homlokba hulló tincseket emelték vele a magasba a nők, majd tetemes mennyiségű hajlakkal fixálták a felturbózott kakastaréjt.

Ez a frizura több szempontból sem keltett természetes hatást, ugyanis gyakran betonkeménységűre kötött, és ugyan tartósan megemelte a lelapuló, gyenge szálakat, a kifinomult, nőies stílustól nagyon messze állt. Valahol itt ért véget a tupír pályafutása, hiszen a későbbiekben mindenkinek a szénaboglyaként felpolcolt, betonkeménységű frizurák ugrottak be elsőre a hallatán. A ragacsos, alkoholos hajlakkok is afféle mumusok lettek a frizurakészítésben, így a feltupírozás és fixálás kombinációja már eleve rosszat sejtet az emberrel.

A szoborszerűen megkreált, mesterkélt frizurák már belevesztek a múltat elhomályosító ködbe, ám úgy tűnik, hogy a fodrászok által megreformált tupírkészítés még tartogat meglepetéseket.

 

A videóban szereplő fodrász rutinmozdulatokkal mutatja be, hogy a művi frizurák helyett hogyan lehet természetes hatást elérni egyszerű tupírozással. Itt minden azon múlik, hogy türelemmel és finom mozdulatokkal követjük-e végig a folyamatot.

Ugyan csak két szekciónyi hajat formáz meg a fodrász, a végeredmény mégis elképesztően látványos változást hoz. A hölgy frizuráján egyértelműen látszik, hogy lágy esésű, rugalmas maradt, és egyáltalán nem lapult le. A kiválasztott tincs tövére még csak nem is lakkot, hanem hőálló spray-t fújt a szakember, a fésűvel megalkotott tupír azonban tartós maradt.

Ahhoz, hogy a frizura ne mutasson természetellenesen, nem csak a tupír technikáját kell sikeresen elvégezni, de a végső simításokon is sok múlik. Zárómozzanatként ugyanis a besütött, de még viszonylag kócosabb hajtincseket egy sűrű sörtéjű hajkefével kell óvatosan kifésülni. Így nyújthat a hajkorona a madárfészekszerű, kusza fazon helyett dús, ápolt látványt.

Kimelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés