Vastag, erős szálú hajból könnyebb szép copfot készíteni, hiszen alapból tartós és dús lesz a végeredmény. A gyenge, vékonyka szálak egy kis segítséget igényelnek, hogy tömött hatást keltsenek.

hirdetés

Bár a lágy, vékony szálú haj nem túl ideális alapja a magas copfnak, azért meg lehet találni a módját, hogy ne essen össze a nap folyamán. Bizonyára nem sokan repesnek az örömtől, amikor az elkészített lófarok vékonyka és lapos, ráadásul az összefésült tincseken keresztül átüt a fehér fejbőr. Ám nem kell agyontupírozni a ritka hajat, hogy dúsabb legyen a frizura, hiszen ez a módszer nem nevezhető hajkímélő megoldásnak, ráadásul nem is mutat szépen, mert töredezettnek tűnnek tőle a tincsek.

Egészségesen fénylő, selymes copfot kaphatunk, amennyiben követjük az alábbi videó trükkjeit. A hajszínnel megegyező szemhéjpúder jó célt szolgálhat, amennyiben az összefésült szálak ritkás foltjait szeretnénk eltüntetni. Ha ezzel a lépéssel megvagyunk, elsőként elég csak egy vékonyabb tincset összefogni a fejtetőn úgy, hogy elöl is, hátul is bőven maradjanak még szálak. Majd a mini copfunkkal fésüljük össze a maradék hajunkat, és a fejünk búbján kössük az egészet lófarokba, egy újabb hajgumival.

Ez a dupla hajgumis módszer biztosítja, hogy ne csusszanjon le fentről a copf, és dús hatást keltsen. Egy vékony nyelű tupírfésűvel lazítsuk fel a hátrasimított tincseket, majd hajolajjal szedjük rendbe a zilált szálakat.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás: