A hosszú frufru roppant nőies, de ahhoz, hogy igazán sikkesen mutasson, elengedhetetlen lépés a formázó beszárítás, és gyakran szükségessé válik egy fazonfrissítő vágás. Csak kevesen akadnak, akik egy félcentis igazításért vagy a körkefés felturbózásért minden alkalommal fodrászhoz rohannak, ezért az ilyen apró lépésekhez nem árt ellesni a szakmai trükköket.

hirdetés

Bizonyára sok nőben felmerül a kétség, amikor kilép a fodrászüzlet ajtaján a gyönyörűen beszárított, szalonszépségű frizurájával, hogy miként tudja majd mindezt reprodukálni otthon. Pláne a rétegelt, lépcsős hosszú frufru esetében, melynél fontos lépés a mindennapos formázás, beszárítás, a szép forma megőrzéséért pedig olykor szükségessé válik a fazonigazító vágás.

Bizonyára akadnak páran, akik ismerik azt a lesújtó érzést, amikor a fodrász által belőtt haj egyetlen éjszaka alatt elveszíti formáját. Másnap reggel már lelapul, és nem úgy áll, ahogyan kellene, persze mindezt orvosolni lehet egy pár perces körkefés helyreállító művelettel, ám úgy általában nincs a kezünkben az a bizonyos mesterfogás, és csak szerencsétlenkedünk az egyszerű eszközzel.

Szakszerű beszárítás és apró, fazonfrissítő vágás otthon: pár perc a hosszú frufru kezelése

Ez a fodrász tisztában van vele, hogy az általa készített frizura beszárítással éri el a sikkes formát és a kívánt volument, különösen a függönyfrufru, amit most középen elválasztva, kifelé szárítva viselnek a nők, máskülönben csak lóg hanyagul.

Valószínűleg tapasztalta már, hogy a hölgyek zöme képes mindenféle tapasztalat és háttértudás nélkül belevagdosni a hajába, hiszen a két-három hét alatt lenőtt fazonnal csak kevesen rohannak rögtön a fodrászhoz, így megelőzve a bajt, inkább elmagyarázza vendégének a gyors kezelés lépéseit.

Bár a körkefe nem túl bonyolult eszköz, és évtizedek óta segíti a nőket a beszárítás folyamatában, valljuk be, ismeret hiányában könnyű bénázni vele, hiszen a frufru esetében nem mindegy, milyen irányt adunk a tincseknek a kefe segítségével, és megvan a maga technikája annak, amivel íveltté, kifelé kunkorodóvá varázsolható a homlokba hulló, esetlen hajtömeg.

A fodrász begyakoroltatja vendégével a fontos mozdulatsort, hogy az otthoni beszárítás során magabiztosan reprodukálni tudja majd a szalonszépségű formát és stílust. Illetve a csip-csup fazonfrissítő frufruvágást is megmutatja, hiszen gyorsabban növekedő haj esetében a hosszú frufru már két-három hét alatt elveszítheti csinos kis formáját, így időnként igazítani kell rajta.

Amennyiben bizonytalan vagy az új frizurád vagy frufrud kezelésében, bátran kérj segítséget a fodrászodtól, ha nem is egy zsúfolt napon, de ráérős frizurakészítésnél bizonyára készséggel megmutatja majd neked a beszárítás alaplépéseit. Ám a fenti videóból is sokat megtudhatsz, ha a hosszú frufru karbantartása, avagy beszárítása és fazonigazító vágása a cél.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés