A félhosszú frizurák valódi jolly jokernek számítanak, hiszen a legtöbb vágás megdobja a volument, dúsabbnak mutatja a hajtömeget, ezáltal sokkal csinosabb lesz a megjelenés. Vastag szálú haj esetén is választhatod a vállig érő fazonokat, amelyek újra divatosak idén.

hirdetés

A félhosszú frizurák nagyon könnyen variálhatóak, és már pár apró változtatással képesek teljesen feldobni a megjelenést. A sikkes fazonok a tavaszi trendhullámban úgyszintén felbukkannak, nem véletlenül! A legtöbb variációt nem szükséges bonyolult mozdulatokkal beszárítani, így jelentős időt spórolhatsz meg reggelente. Lelapulásra hajlamos szálak esetén azonban szükséged lesz némi trükközésre.

Ezek a sikkes vágások alaposan megdobják az önbizalmat

Idén a haj természetes textúrája nagyobb szerepet kap: ha lágyan hullámosak a tincseid, akkor nincs is szükséged hajformázásra. A szélfútta hatású frizurák népszerűsége egyaránt lángra kapott, a rétegelt vágások pedig igazán különleges hatást kölcsönöznek a küllemnek. Ha szeretnéd tovább fokozni, akkor egy frufruval teheted még látványosabbá a kiválasztott fazont.

A nyári divat legkelendőbb fazonjai egyértelműen a félhosszú variációk, amelyek egyszerűen, könnyen formázhatóak. Egyes vágások akár egy körkefével is beszáríthatóak, vagy fonással varázsolhatsz különféle hullámokat a haj volumenébe. Nem szükséges túlspilázni a dolgokat, hiszen az arcformához passzoló hajviselet már önmagában nőiessé varázsolja a megjelenést. A megfelelő fazon alaposan megdobja az önbizalmat.

A félhosszú frizurák közül érdemes kiemelni a shag fazont, illetve a lob típusú frizurát. Mindkét hajviselet nagyszerű alternatívának minősül, ha nem szeretnél túlságosan hosszú vagy rövid hajat. A vállig érő hajkreációk finom átmenetet képeznek a kettő között.

Ritka vagy vékony szálú haj esetén úgyszintén a félhosszú variációkat érdemes bevetni. A fodrász a vágás technikájával sokat tud javítani a tincsek textúráján, és a rövidebb rétegeknek köszönhetően optikailag dúsabbnak, tömöttebbnek hat a frizura.

A rétegezett textúrák dúsító hatását növelik a lágy hullámok. A könnyed loknikat egyszerű elkészíteni, a legtöbb esetben csak hajsütővasra vagy hajvasalóra lehet szükséged. Nyáron a különféle hőhatás nélküli göndörítési módokkal egyaránt megpróbálkozhatsz, például már a fonás is hullámokkal dobja fel a tincseket.

A körkefével beszárított variációk úgyszintén reneszánszukat élik. Legtöbbször ezt a technikát a rövidebb hajfazonokhoz szokták alkalmazni, ám a hajvégeket könnyedén feldobhatod pár apró loknival.

A klasszikus lob vágás mellett sem érdemes elmenni szó nélkül! Ez a fazon továbbra is az egyik legjobb alternatíva, ha nem szeretnél túlságosan rövid tincseket. A fodrász rétegezett vágással, vagy frufruval teheti látványosabbá.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés