A hatvanas-hetvenes években Sophia Loren a fél világot meghódította szépségével és nőies megjelenésével. A smink, amit viselt, éppúgy megalapozta csábító külsejét, mint a csodás frizura, vagy a derékhangsúlyos öltözék. A színésznő által tökélyre vitt cicás tusvonal kulcsfontosságú szerepet játszott a szexi kisugárzásában.

Sophia Loren is a kor azon színésznői közé tartozott, akiket a filmstúdió plasztikai műtétre akart küldeni, mondván, túl hosszú az orra és magas az arccsontja. Sophia viszont ezt megtagadta, aminek meglett az eredménye: markáns vonásai a színésznő szexepljévé váltak, amit tovább fokozott hangsúlyos szemsminkjével.

A smink, ami összefort Sophia Loren nevével

A cicás szemhangsúly központi szerepet kapott a színésznő makeupjában, aminek elkészítését az alábbi videóban láthatod. Nemcsak tussal, de a szemhéjra előzetesen felvitt púderrel is cicaszemet rajzolt. Ez egyfajta alapként szolgált, amire a vastag tusvonal került. Itt azonban nem állt meg: az alsó szempillák tövét is hangsúlyozta egy túlrajzolt vonallal, amit még jobban kiemelt a vízvonalat hangsúlyozó fehér szemceruza.

Az biztos, hogy ez aztán cicaszem volt a javából, aminek karakterességét tovább fokozta a felfelé fésült szemöldök. Ajkak tekintetében a színésznő kedvelte a rózsaszínes és nude árnyalatokat, amelyek sokkal teltebbnek mutatják az ajkakat.

 

Kiemelt kép: Silver Screen Collection/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés