A füstös szemsmink több színátmenetből áll, és ha jól pakoljuk fel a rétegeket, a sötétebb árnyékolás öregítő hatása nem jut érvényre, épp ellenkezőleg, megnyitja a tekintetet.

Eljött a ballagások és esküvők szezonja, amikor a drámai, de nem túl harsány sminkek is szóba jöhetnek. A füstös szemsmink olyan klasszikus, amely minden alkalomra kínálja magát, de csak kevesen tudják igazán finom verzióban elkészíteni.

Az alábbi videó a füstös sminktechnika minden apró trükkjét megosztja velünk, a színválasztástól kezdve az ecsetek használatáig, így nincs más dolgunk, mint követni a lépéseket.

Elsőként matt primer kerül a szemhéjra, mely megakadályozza, hogy a szemfesték ide-oda csúszkáljon, pislogáskor összecsomósodjon, ugyanakkor egy világosabb , egységesebb alapot ad a felvitt pigmenteknek, mint a hajszálerektől pirosas, testszínű szemhéj. Ezáltal intenzívebbek, ragyogóbbak lesznek a felkent színek.

A szemek környékére korrektor kerülhet, mielőtt felvinnénk a három tónust a szemhéjunkra. Ha kellőképpen lealapoztuk a szemek környékét, először egy világosabb árnyalóval adjunk hangsúlyt a mozgó résznek. Alaposan satírozzuk el, majd egy sötétebb bézs árnyalattal vagy tópszínnel a külső szemzugnál készítsük el az árnyékolást. Fontos, hogy az alapvonal felfelé, a szemöldök végének irányába íveljen, hogy ne keltsen szomorú hatást.

 

Majd egy szürkésbarna tónussal tegyük intenzívebbé az árnyalást, de ügyeljünk arra, hogy ne maszatoljuk el a festéket össze-vissza, hanem szépen kövessük a szemhéj ívét és vonalát. Majd a világos, gyöngyházas derítő színt a belső szemzugtól ujjbeggyel vigyük fel a szemhéjunkra, gondosan összemosva a korábbi rétegekkel. Ha jól dolgoztunk, szinte egymásba olvadó színátmeneteket kapunk.

Egy vékonyabb, lapos ecsettel az alsó és felső pillatöveknél erősítsük meg a sötétebb árnyékolást, és hogy az alsó pillasortól kiindulva éles, felfelé irányuló vonalat kapjunk, egy törlőkendővel húzzuk le a felesleges szemhéjport, a videóban látottak alapján. Majd vigyük fel az alapozót az arcunkra, elkerülve a szemek körüli területet.

Ha szükséges, még a szempillák spirálozása előtt igazítsuk meg a füstös szemsmink körvonalait, és alaposan dolgozzuk egybe a színeket. Azután a szokott módon jöhet a pirosító és a rúzs is. A szemhangsúlyos sminkekhez jobban passzolnak a természetesebb rúzsok, mint a kirívó színek.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés