Gondolkodtál már azon, hogy mennyi szérum és hidratáló krém jut ténylegesen a bőrödbe egy használat alatt? Valószínűleg gyanítod, hogy a különféle termékek nem szívódnak fel 100%-osan. Ezekkel a bőrápolási praktikákkal azonban maximális fokozatra pörgetheted a kedvenc bőrápoló terméked ránctalanító, tápláló, simító, vagy épp hidratáló tulajdonságait. Kövesd a tippeket, és figyeld meg, mennyire feljavul a krémek hatékonysága!

hirdetés

Mitől függ a krémek hatékonysága?

A bőrszerkezet adottságain is múlik, hogy mennyit képes bejuttatni és feldolgozni a jótékony hatóanyagokból, persze a kence összetétele, felszívódási ereje sem mindegy. A kozmetikusok különféle praktikákkal, gyakran magas szintű, modern technológiákkal érik el, hogy az alapanyagok maradéktalanul hasznosuljanak.

Megfelelő előkészítéssel azonban, otthon is megnövelheted a szérumok, esszenciák és krémek szépítő erejét. Valószínűleg megfigyelted már, hogy hideg vizes arcöblítés után a pórusok összehúzódnak, tehát nem ilyenkor a legmegfelelőbb felkenni a hidratálót. A tudatos ápolás nem csupán a bőrödhöz passzoló termékek, és az optimális alapanyagok összeválogatását jelenti, apró odafigyeléssel a munkájukat is segítheted.

Arctisztítás alaposan

Ez az első, és legfontosabb lépése minden bőrápolási rutinnak. Használj a bőrtípusodnak megfelelő arctisztítót, hogy eltávolítsd a szennyeződéseket, a felesleges olajat és a sminkmaradványokat.

 

Gondolj úgy a bőrödre, mint egy patyolattiszta vászonra. Ez legyen az alap, amire dolgozol, akár krémekről, akár sminkelésről van szó. Egy minőségi arctisztító készülék egy-kettőre megváltoztatja a bőrápolási rutinodat, hiszen higiénikusan, gyengéden, mégis hatékonyan távolíthatod el vele a szennyeződéseket, akár a pórusok mélyéről is, ezáltal elősegítheted a hidratálók bejutását.

Legyen nedves

A nedves bőr jobb áteresztő, mint a száraz. Ez tény. Tehát, ha a kedvenc szérumodat nedves bőrre viszed fel, azzal elősegítheted a hatékonyságát, mert egyszerűen segítesz neki mélyebbre jutni. Nem kell, hogy tocsogjon a víztől a bőröd, inkább egy vízpermetes bőrfelszínt próbálj elérni, és utána jöhetnek a készítmények.

Melegítsd fel!

A sejtek közötti nagyobb tér nagyobb felszívódási felületet is jelent, ahol a bőrápoló termékek bejuthatnak. Amikor meleg a bőröd, az összetevők gyorsabban aktivizálódnak és lépnek kölcsönhatásba a sejtekkel.

 

A különféle bőrkezelő technológiák megjelenése előtt a kozmetikusok gőzöléssel hevítették és puhították fel a hámréteget, hogy befogadóbb legyen, de az is jó megoldás, ha egy enyhén meleg törölközőt rak a nedves arcára az ember. Ma már az otthoni arcápolásból sem hiányoznak a professzionális kütyük, mint például a Foreo UFO 2 okos arcmaszkja, mely a hideg-meleg hőhatásokat egyaránt alkalmazza.

Engedd be a gőzt!

Az arc gőzölése nagyszerű módja a bőr felpuhításának, a hőtől kitágult pórusokon keresztül pedig sokkal mélyebbre jutnak a hatóanyagok. Nyilvánvaló, hogy nem fogsz minden egyes arckrémezés előtt gőzölni, de heti egy-két alkalom is segít abban, hogy a pórusaid tiszták maradjanak. Így a szérumok, hidratálók nagyobb eséllyel hatolnak a bőröd mélyebb rétegeibe.

Egy kis masszázs senkinek sem árt

Egy frissítő arcmasszázsra ne úgy tekints, mint valami különleges kezelésre. Lehet kézzel, vagy arcmasszírozó készülékkel, egy pár perces masszázst mindenképp érdemes beiktatni a mindennapjaidba, a feszesebb, fiatalosabb kinézetért. Plusz, ez a legegyszerűbb trükkök egyike, amivel stimulálhatod a kollagéntermelést, csökkentheted a szem alatti puffadást, és elősegítheted a bőrápoló termékek mélyebbre hatolását.

Forrás: FOREO.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás: