Nagyon sok arckrém, mely a bőr feszességét és rugalmasságát támogatja, tartalmaz különféle peptideket. A kozmetikákban elérhető peptides kezelés annyiban más, hogy mélyre juttatja a magas koncentrációjú hatóanyagokat. Ez az eljárás bármilyen bőrtípuson, tű nélkül alkalmazható.

hirdetés

A kor előrehaladtával a bőr kollagént veszít, a pótlásáért felelős sejtek ugyanis egyre lomhábban, illetve hiányosan látják el a feladatukat. Bár ez a folyamat megállíthatatlan, azért akadnak olyan módszerek, melyekkel időről-időre nagyobb fokozatra kapcsolható a kollagéntermelés motorja.

Mire jók a peptidek, és mi közük a kollagénhez?

A peptidek icipici molekulák, de fontos feladatuk van. Aprócska hírvivőként működnek, melyek nem csak a bőrben, hanem az egész szervezetben előfordulnak. A fehérjék lebomlásakor keletkeznek, céljuk pedig, hogy jelezzék a veszteséget.

Mivel a kollagén is egyfajta fehérje, amikor a spirálszerkezetét alkotó aminosavak szétválnak, vagy sérülnek, a peptidek leadják a vészjelzést a vevőreceptorral rendelkező bőrsejtek számára, melyek segítségével aktiválódik a kollagéntermelés. Összehangolt munka ez, aminek szervezettségében idővel zavar lép fel.

A természetes bőröregedés során lagymatagabbá válik a folyamat, ám bizonyos tényezők hatására, melyek megnehezítik a bőr regenerálódását, az információáramlás akadozni kezd. Az életmód függvényében a kollagénszint gyorsabban, illetve lassabban is apadhat. Például az UV-sugárzás, gyakori alkoholfogyasztás, tartós kialvatlanság, stressz, túlzott cukorfogyasztás, a légszennyezettség vagy dohányzás hatására rövidebb időn belül nagyobb mértékű csökkenésre lehet számítani.

 

A kollagénveszteség miatt a bőr rugalmatlanná, petyhüdtté válik, és romlik a megújulásra való képessége, ami utat enged a ráncképződésnek. Bár a kollagénpótlás megfelelő táplálkozással és étrend-kiegészítőkkel is megoldható, gyors változásra egyik esetében sem lehet számítani. Azokkal a kozmetikai eljárásokkal, melyek valamilyen úton-módon serkentik a bőr kollagéntermelését, rövidebb időn belül, sokkal látványosabb eredmény érhető el. Ilyen a peptides kezelés is, melynek során a hatóanyagot tű nélkül juttatják a bőr mélyére.

Hogyan zajlik a peptides kezelés?

Az eljárás mezoterápiás hatóanyagokkal történik, melyek koncentrált, steril szérumok. A mezterápiás kezelések során tűvel, illetve tű nélkül egyaránt el tudják érni a bőr mélyebb rétegeit, ahol jobb eséllyel javítható a probléma gyökere. A peptidkoncentrátumot ultrahang technológiát alkalmazó géppel juttatják le a dermiszig, ahol a kollagéntermelő fibroblasztok találhatók.

A peptides kezelés más szérumokkal, illetve vérkeringést serkentő masszázzsal is kombinálható. Miért hatékonyabb, mint sok peptidtartalmú arckrém? A bőrfiatalító, ráncmegelőző, és hidratáló kencékbe csupán kis százalékos koncentrációban kerülnek bele a peptidek, és persze az is lényeges, hogy milyen formában. A krémek hatóanyagai nem jutnak le olyan mélyre, persze, nem is hatástalanok, de nem hoznak rövid időn belül látványos eredményt.

A peptides szérumkezelés amellett, hogy lendületbe hozza a kollagénszintézist, regenerálódásra ösztönzi a bőrt. A kezelés egy-másfél óra is lehet, annak megfelelően, hogy milyen csomagot választasz. Többféle peptides elixír kerülhet elő ez eljárás során, például hialuronsavval, neuropeptidekkel kombinálva. Arctisztítással kezdődik a kezelés, amit többféle szérum bedolgozása követ. Végül mélyhidratáló arckrémmel és masszázzsal zárul a bőrkényeztetés és tónusjavítás. Hatására a bőrfelszín feszesebb, simább, rugalmasabb és ellenállóbb lesz.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés