Számtalan bőrápolási termékkel találkozik az ember lánya az üzletek polcain, illetve az interneten. Tonik, szérum, hidratáló, elég csak párat említeni, és mindegyik azt ígéri, hogy ettől lesz igazán feszes és fiatal az arcbőr. Az esszencia itthon kevésbé ismert, de a koreai nők nagyon is szeretik. Miért fog nálunk is berobbanni?

hirdetés

Az esszencia hihetetlenül népszerű

Az esszencia a tízlépéses koreai arcápolás egyik fontos eleme. Az ázsiai nők bolondulnak az esszenciáért, ki nem hagynák a napi rutinjukból. Sikere annak köszönhető, hogy nagyon kicsi molekulákból áll, ezért könnyen és mélyre szívódik fel. A legtöbb termék hialuronsavat, glicerint tartalmaz, ezek hidratálnak, hozzájárulnak a hámréteg rugalmasságához, és ahhoz, hogy a ráncok minél később jelenjenek meg. Összetevőik nagyon változatosak lehetnek, van, amiben gyógynövények vannak vagy vitaminok, esetleg valamilyen állati eredetű hatóanyag, például csiganyálka. Általában vizes alapú, nem olajos, tehát zsíros bőrrel rendelkezők is használhatják. Van kifejezetten az egyes bőrproblémákra fókuszáló esszencia, így például pigmentfoltok vagy akné esetén nagyban elősegíthetik a gyógyulási folyamatot.

Az esszencia a tonik és a szérum keresztezése, mivel sok hatóanyagot tartalmaz, mégsem túl koncentrált, könnyedségének köszönhetően a bőrt sem nehezíti el. A tonik segít a bőr pH-értékének helyreállításában a tisztítás után. Az esszencia viszont ápol. Vitaminokat tartalmaz, és más antioxidánsokat, ám mégsem olyan koncentrációban, mint a szérum, ami sűrűbb és erősebb lehet. Az esszencia állaga inkább a tonikéhoz hasonlít. A kettőt nem szükséges együtt használni, sok esetben elegendő az egyik. Zsíros bőrnél, alapos tisztítás után mindenképpen ajánlott az alkoholmentes tonik, de ha micellás vizet használ csak valaki, akkor ki is hagyhatja, és folytathatja az ápolást az esseznciával.

Az esszencia jó megoldás érzékeny bőrrel rendelkezőknek, hiszen kisebb az esély az irritációra, de az orca megkapja a szükséges vitaminokat, antioxidánsokat. A legtöbb szérum specifikus bőrproblémára alkalmazva a leghatásosabb, például a C-vitamin, ami a pigmentfoltokat segít eltüntetni. A retinol pedig az öregedés ellen vethető be, de magas a koncentrációja, így használata okozhat bőrpírt. Az esszenciák is tartalmazhatják ezeket a hatóanyagokat, mégis kíméletesebbek a bőrrel.

Használata

A koreai nők az esszenciát a tonik után, de még a szérum előtt viszik fel. Természetesen lehetséges csak az előbbit használni, amit ebben az esetben az arckrém követ majd. Reggel és este egyaránt alkalmazható arctisztítás után. Míg éjszaka segíti a bőr regenerálódását, feltöltődését, addig nappal az előkészítési fázisban van szerepe. Eléri a bőr mélyebb rétegeit, így a hidratáló jobban beszívódik. Természetesen nem szükséges mindkettő, ez a bőrtípustól függ, hogy igényel-e még egy terméket pluszba. Viszont ha nem kedveled a nappali krémeket, mert úgy érzed, hogy elnehezítik, zsírossá teszik a hámréteget, mindenképpen érdemes kipróbálni az esszenciát, ami vizesebb textúrájának köszönhetően felfrissíti az orcát.
Vattával, vagy kézzel egyaránt felvihető, érzékeny bőrűeknek inkább az ujjakkal javasolt.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés