Ez az otthon végezhető gua sha masszázs egyszerűen bevethető ráncok ellen. Segíti a bőr méregtelenítését, finomítja és feszesíti az arcbőrt.

hirdetés

Az otthoni arcápolás akkor lesz teljes, ha a krémek és szérumok mellett néha egy frissítő masszázs is bekerül a rutinba. Az arcmasszázshoz nem kell extra szakértelem, de ha profin szeretnéd csinálni, érdemes megnézni néhány oktatóvideót, amelyekben lépésről lépésre mutatják be, hogy mely pontokat kell stimulálni a ráncmegelőzéshez, valamint a redők halványításához. A gua sha masszázs elképesztően hatékony, az arcmasszírozóval sokkal könnyebben megtalálhatod a tökéletes pontokat, mint az ujjaiddal.

Gua sha masszázs otthon, hatékonyan

A gua sha masszázs gyökerei régi időkre nyúlnak vissza, az ázsiai hölgyek megbízható módszerként alkalmazzák. Noha feszes, ránctalan bőrük részben a genetikának, részben pedig az életmódjuknak köszönhető, nem lehet elmenni szó nélkül az arcápolási szokásaik mellett sem. A legtöbben rendszerint különböző arcmasszázsokkal frissítik fel a bőrük vérkeringését, a gua sha abszolút bevett praktika az otthoni szépítkezés során.

A videóban lépésről lépésre láthatod, hogy miként érdemes elvégezni a masszázst egy arcmasszírozó kő segítségével. Noha nem mindegy, hogy milyen irányba mozgatod a kezed és mely pontokat stimulálod az arcodon, a gua sha könnyedén elsajátítható, s némi gyakorlás után már magadtól is végig tudod csinálni a folyamatot.

 

Az arcmasszázsok elsődleges célja a vérkeringés felpezsdítése. A bőr alatti keringés gyorsulásával a tápanyagok áramlása is fellendül, ami pozitív hatással van a sejtregenerációra. A finom masszázs ezáltal szerepet vállal az öregedési folyamat lassításában, a hosszú távú hatások mellett pedig rögtön ragyogóbb, üdébb és frissebb bőrképet eredményez.

De miért számít, hogy milyen pontokon alkalmazod a követ? A gua sha a nyirokmasszázs elvein alapul, a célja a nyirokkeringés felgyorsítása. A nyirokcsomók szűrik és tisztítják a nyirokfolyadékot, ezért a működésüket megsegítve a méregtelenítő folyamatok kiegyensúlyozottabban működnek. A gua sha masszázs stimulálja őket, ezáltal a tisztító folyamatok fellendülnek, a szövetek közt megrekedt folyadék megindul a nyirokcsomók felé, amelyek megszabadítják azt a méreganyagoktól.

 

A nyirokkeringés a méregtelenítésért felel. Amikor a folyamat valamilyen okból belassul vagy elégtelenül működik, esztétikai nyomokat is hagy maga után. A pangó, felgyülemlett toxinok felgyorsíthatják a bőröregedést, éppen ezért rendkívül fontos, hogy a tisztító folyamatok kiegyensúlyozottan működjenek. Természetesen, ha a probléma nagyobb volumenű és összetett kiváltó okai vannak, egy gua sha masszázs nem oldja meg varázsütésre, mindenféleképpen orvosi segítség szükséges.

A gua sha nem csupán a nyirokkeringésre van pozitív hatással, az elasztin, illetve a kollagén termelődését éppúgy serkenti. Az idő múlásával a kötőszövetek egyre lazábbá válnak, az izomzat elernyed, ráadásul a kollagén-, valamint elasztintermelés is lassul. Bár az arcmasszázsok, sőt, a profin felépített arcrutinok sem elegendők ahhoz, hogy megállítsák a bőröregedést – hiszen erre nem létezik semmiféle módszer vagy csodaszer –, a rugalmasság megőrzésében, a kontúrvesztés késleltetésében nagy szerepük lehet.

Tehát összességében a masszázs megelőzésként, valamint a már meglévő, halvány ráncok finomítására éppúgy alkalmas. Noha az öregedés elleni küzdelemben csak hosszú távon várható tőle eredmény, a gua sha azonnal frissebbnek, üdébbnek láttatja a bőrt, így a fáradt, lestrapált megjelenést hamar frissebbé, üdévé tudja varázsolni. Az otthoni masszázs a mélyebb ráncok kisimítására nem alkalmas, semmiképp nem szabad ugyanazt várni tőle, mint a profi esztétikai kezelésektől.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés