A nyirokkeringés lassulása számos egészségügyi problémát okozhat, ráadásul a méregtelenítő folyamatok kiegyensúlyozatlan működése még esztétikai következményekkel is járhat. A lomha folyamatot könnyedén be lehet indítani és helyre lehet rázni, csupán a nyirokmasszázs megfelelő lépéseire van szükség. Az arcon végzett mozdulatokkal lassítható a ráncosodás, de a megereszkedett bőrrel, valamint bőrhibákkal szemben éppúgy hatékonyan lép fel.

hirdetés

Mire jó a nyirokmasszázs?

A nyirokmasszázs tulajdonképpen olyan pontok nyomkodását foglalja magába, amelyek a nyirokcsomók közelében helyezkednek el. Mivel a nyirokcsomók azok, amelyek tisztítják és szűrik a nyirokfolyadékot, ezért rendkívül fontos, hogy megfelelően működjenek. A masszázs stimulálja őket, amitől a tisztító folyamatok beindulnak és hatékonyabbá válnak. A különböző mozdulatok a szövetek közt megrekedt folyadékot a nyirokáramba vezetik, a nyirokkeringés visszaáll a rendes kerékvágásba.

A nyirokkeringés a felgyülemlett méreganyagok eltávolításáért felel, melyek a sejtanyagcsere során termelődnek. Amennyiben a folyamat belassul, a pangó rendszer számos problémát okozhat akár egészségügyi, akár esztétikai téren. Az alapos, teljes testes masszázshoz érdemes szakember segítségét kérni, ám az egyszerűbb, egyetlen területre fókuszáló masszázs otthon is elvégezhető.

A nyirokkeringés zavara már kóros folyamatra utal, ezért orvosi kivizsgálást és szakszerű kezelést igényel. Az időszakonként belassuló nyirokáramlás sem veszélytelen, a kezdetben csak esztétikai kellemetlenségeket okozó probléma idővel az egészségre is kihat, így az életmódváltás elengedhetetlen.

A videóban látható mozdulatok az arc környékét célozzák meg, ezáltal a megereszkedett bőrrel, ráncokkal és különböző bőrproblémákkal éppúgy felveszi a harcot. Mivel fokozza a szervezet méregtelenítő folyamatait, a bőr sokkal üdébb, egészségesebb és rugalmasabb lesz általa.

 

Ezekre az esztétikai problémákra érdemes bevetni

Bár sokan súlyvesztés elősegítésére, esetleg migrén ellen vagy az immunrendszer erősítésének céljából alkalmazzák a nyirokmasszázst, a bőr szépséghibáit bizonyos szintig úgyszintén képes orvosolni. A felgyülemlett méreganyagok és a lassú nyirokáramlás következtében számos esztétikai probléma alakulhat ki, amely ellen kifejezetten hasznos lehet ez az egyszerű, nyirokcsomókat stimuláló mozdulatsor.

Pattanások, ráncok ellen, valamint különböző bőrbetegségek kezelésére zseniális megoldásnak bizonyul, már az otthon végezhető masszázs is nagyban befolyásolja a hámréteg állapotát. Ekcéma ellen kifejezetten hatásos lehet, de akár a narancsbőrt is képes finomítani, ezáltal nem csak a tüneteket célozza meg az ember. Segít lelohasztani és feszesre húzni a puffadt, bevizesedett területeket, tehát összességében rengeteget segít a megjelenés üdévé formálásában.

 

De mi okozza a nyirokkeringés lassulását?

A nyirokkeringés lassulását számos eltérő dolog okozhatja. Amennyiben nem csupán esztétikai tüneteket tapasztalsz, mindenképpen orvoshoz kell fordulni, hogy kiderüljön, mi húzódik meg a jelek mögött. Sajnos egészségügyi problémák éppúgy kiválthatják a nyirokkeringés zavart működését, ilyenkor leginkább látványos ödémásodás alakul ki egy-egy területen.

Balesetek, paraziták, gyulladás vagy daganat éppúgy állhat a probléma hátterében, azonban sok esetben az egészségtelen, mozgásszegény életmód okozza a nyirokkeringés lassulását, pangását. Persze ez nem azt jelenti, hogy aki nem fut eleget, az már nagyon hamar ráncos lesz, vagy garantáltan megtapasztalja az ekcéma és a durva narancsbőr tüneteit. A folyamat sokkal összetettebb ennél, s általában a genetika az, ami a leginkább befolyásolja az esztétikai problémák megjelenésének mértékét, idejét.

Ettől függetlenül a nyirokrendszer fontos folyamatot lát el, így mindenképp érdemes egészséges táplálkozással és életmóddal, rendszeres testmozgással és stimuláló masszázsokkal támogatni a működését. Ahhoz, hogy garantáltan felpezsdüljön a rendszer, be lehet vetni akár heti rendszerességgel az otthoni nyirokmasszázs egyszerű, követhető lépéseit, így nagyobb eséllyel zajlik majd kiegyensúlyozottan a szervezet méregtelenítése. Ám nagyon fontos kiemelni, hogy a nyirokmasszázs egyetlen formája sem helyettesítheti a szakszerű orvosi kezelést, ha egészségügyi probléma áll a háttérben!

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés