Számos krémet és szérumot ajánlanak a szakemberek az öregedés lassítására, ám nem csupán a kozmetikaipar vívmányaira lehet támaszkodni, más módszerekkel éppen olyan látványos eredményt lehet elérni. Sőt, a legideálisabb a különféle bőrmegújító opciók kombinálása! Már egy roppant egyszerű arcmasszázs rendkívül hatékonyan léphet fel a ráncok kialakulása és elmélyülése ellen. Felpezsdíti a vérkeringést, ezen keresztül hat az arc kontúrjára, és még csak kozmetikusra sem lesz szükséged hozzá!

hirdetés

Harc a barázdák ellen

A ráncok előbb-utóbb mindenkinél megjelennek, a bőr velünk együtt öregszik, így elkerülhetetlen, hogy végül megereszkedjen és rugalmatlanná váljon az arc területén is. Azt, hogy a redők mikor jelentkeznek szemmel láthatóan, igencsak sok tényező befolyásolja, kezdve a genetikától a táplálkozási szokásokon át egészen az életmódig.

Persze az sem mindegy, hogy milyen mértékű energiát fektet az illető a megfelelő arcápolásba, milyen módon igyekszik megelőzni a ráncok megjelenését. Például a fényvédő használata kiemelten fontos, ha a barázdák megjelenésének lassításáról van szó. Ezen túl a vitaminok és ásványi anyagok kellő mértékű bevitele is számottevően hozzájárul a rugalmas, fiatalos arcbőr megtartásához.

Az első, még csak halvány ráncok megjelenésekor a legtöbb nő máris pánikolni kezd, holott elkeseredésre semmi ok! Egyrészt semmiképp nem szabad szégyellni a barázdákat, ezek az élettörténet apró nyomai az emberi arcon, amelyekre inkább büszkének kell lenni, semmint takargatni azokat. Persze a legtöbben nehezen birkóznak meg a tudattal, sajnos a fiatalos, rugalmas bőr valóban mulandó. Ha korábban nem foglalkozott valaki a redők halványításával, megjelenésük késleltetésével, még mindig nem késő elkezdenie.

A ráncok elleni küzdelem nem merül ki a barázdák halványítására kifejlesztett kencék alkalmazásában. Érdemes más módszereket is kipróbálni annak érdekében, hogy az arcbőr hosszú távon feszes maradjon. Manapság már temérdek különböző krémet, szérumot és boostert lehet vásárolni, valamint a plasztikai sebészek éppúgy csodás munkát végezhetnek az apró, finom korrekciós műtétek alkalmával. Az otthoni megelőzés és intervenció egy kevésbé zsebbe nyúlós opció, mindenképpen megérdemel egy esélyt.

Egy könnyed otthoni arcmasszázs kifejezetten hatékony lehet a ráncok ellen

Az idő múlásával a bőr rétegeiben a mikrokeringés egyre lassul. Ebből adódóan a tápanyagok és az oxigén szállítása a bőrfelszín irányába kevésbé lesz hatékony. Így az arc tónusa sokkal fakóbbnak, fáradtabbnak hat majd, valamint a ráncok is esztétikai problémát jelenthetnek, ahogy szép lassan telik az idő.

Az otthon végezhető arcmasszázs erre a problémára ígér megoldást, hosszú távon látható eredmény érhető el vele. Természetesen fontos kombinálni egy ennek megfelelő étrenddel és életmóddal is, valamint a barázdák ellen hatékony tápanyagok bevitele sem hanyagolható.

 

A ráncok megjelenése ellen nincs végleges megoldás, ez az öregedéssel járó természetes folyamat csupán lassítható a megfelelő technikákkal. Látható eredményt csak és kizárólag hosszú távú energiabefektetéssel lehet elérni, így a videóban látott masszázst is ajánlott naponta elvégezni. Az arc alapos masszírozása önmagában nem hoz eredményt. Mindenképpen figyelni kell a megfelelő hatóanyagok bejuttatására, valamint az egészséges életmód fenntartására.

Kiemelt kép: Getty Images.

Cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés