Bármerre is forduljon a divat, a tavaszi-nyári kollekciókban mindig helyet kap a virágminta, ami már-már időtlen klasszikusnak számít az utcai öltözködésben. A különféle nemzeti népviseletek motívumaiból nőtte ki magát egykor ez a trend, mely manapság már nem csak a rusztikus, romantikus stílust képviseli, hanem a nőies, sikkes vonalat is meghódította magának. Időnként háttérbe szorul ugyan a virágos print, de mindig stabilan felbukkan a kínálatban, vidám könnyedségére pedig komplett irányzatok épülnek. Idén sem kell mellőzni a virágos holmikat, csodásan feldobják a megjelenést!

hirdetés

Az 1950-es évek pin-up lányai rendszeresen mutatkoztak tetőtől talpig virágba borulva. Így egyértelmű, hogy ez a motívum valóban a nőiesség megtestesítője. A virágos cuccok népszerűsége hol halványul, hol pedig újra fellángol, ám az vitathatatlan, hogy ott a helyük a tavaszi szezonban, az aktuális divattól függetlenül. Legyen szó nadrágról, ruháról vagy blézerről, a színes virágok bármilyen darabot képesek nőiessé és vonzóvá varázsolni.

 

A virágminta a tavaszi divat egyik kedvenc eleme: ilyen sokoldalúan variálható

Máris különleges darabbá válik a szimpla ing, ha virágok díszítik

A tavaszi időszak hatalmas sztárjai az ingek, hiszen remek átmeneti daraboknak bizonyulnak a szeszélyesen váltakozó időben. Az oversize fazonok mindemellett még kényelmesek is, és cseppet sem rontanak az elegáns, sikkes összképen. A lezser hatást azzal lehet igazán a nőiesség irányába lendíteni, ha egy kis virágminta is felbukkan a holmikon, így garantáltan vidám, pezsgő hangulatot sugároz majd a megjelenés, ami remekül passzol a tavaszi szezonhoz.

 

A zsúfolt mintázat éppúgy elképesztően sikkes idén, a virágokat nem lehet túltolni, ha öltözködésről van szó. Ezek a múlt század végefelé divatos verziók újra szárnyra kaptak, ami nem is meglepő, hiszen a sokféle árnyalat vegyítésével remek színharmóniát lehet kialakítani az öltözékben. A feltűnő, vibráló megjelenés adott, ha ilyen holmikra esik a választásod, ám csak rajtad áll, hogy a harsányság, vagy a sikkes nőiesség felé billen a mérleg nyelve. Érdemes kiragadni egyetlen tónust a kaotikus printből, ami a kiegészítőkben és a sminkben egyaránt visszaköszönhet.

 

A maxiruhák irtó divatosak, pláne, ha virágba borulnak

A szoknyákkal idén sem lehet mellélőni, legyen szó mini, vagy akár maxi verzióról, bármilyen formában megállják a helyüket az utcai divatban. A hosszú fazonok között rengeteg virágos verzióra bukkanhatsz, a szezon divatszíneivel megspékelve. Az üzletek csurig vannak ezekkel a tavaszi, nőies, mediterrán hangulatot idéző maxi darabokkal. Hatalmas előnyük, hogy a teljes szett letudható egyetlen ruhadarab segítségével, így nem kell túl sokáig töprengeni a tükör előtt a reggeli készülődés során, és a feltűnő printet sem kell más darabhoz igazítani.

Bár az efféle lenge ruhácskákat még korai lenne elsütni a nagy hőmérséklet-ingadozások miatt, de már nem sokáig lesznek parkolópályán.

 

A kétrészes szetteket különlegessé varázsolja a tavaszi motívum

Nem csak az irodai divatban, az utcán ugyancsak megállják a helyüket a sikkes kétrészes szettek, amelyek már önmagukban egy letisztult, egységes képet sugallnak, ezáltal kifinomult ízlésről árulkodnak. Virágokkal dúsítva különösen nőiessé válnak ezek az egyébként is roppant csinos, divatos összeállítások. A virág méretével azonban nem árt vigyázni. A nagyobb mintázat kerülendő azokon a területeken, amelyeket nem szívesen emelnél ki, mert könnyedén odavonzzák a tekintetet.

 

A virágos nadrág nem feltétlenül kelt tengerparti hatást

A virágos nadrágról sokaknak a tengerparti, könnyed szettek juthatnak eszébe, ám sokkal több lehetőséget rejtenek magukban ezek a darabok, mint azt elsőre gondolnánk. A virágminta hatalmas divat akkor is, ha nadrágon tűnik fel. A visszafogott, nude színekből álló vagy egyszerűbben kidolgozott verziók pedig sokkal inkább nőiesek, semmint beachhangulatúak.

 

Egy csinos blézer virágokkal dúsítva még nőiesebbé válik

A blézer sokoldalúsága már senkinek nem kérdés, a sportos szetteket elegánsabbá varázsolja, miközben a tavaszi átmeneti időben remek szolgálatot tesz. A letisztult, akár monokróm összeállítások mellett fantasztikusan mutat egy virágos darab, a legunalmasabb szereléseket is különlegessé formálja.

 

Kiemelt kép: Streetstyleshooters/Getty Images.

Cikk képei: Edward Berthelot/Christian Vierig/Streetstyleshooters/Raimonda Kulikauskiene/Jeremy Moeller/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés