A bokacsizmák idén sem hiányozhatnak az őszi divat repertoárjából, ám idén a nőies kialakítású darabok is nagy figyelmet kapnak. A vastagabb talpú sportcipők és bakancsok mellett leginkább ezek a lábbelik kerülnek előtérbe. Idén rengeteg kényelmes, mégis elegáns fazont találhatsz az üzletekben, mutatjuk a kedvenceinket!

hirdetés

Öltözködés szempontjából az őszi szezon az egyik legizgalmasabb. Az időjárás gyakori változásának köszönhetően szinte folyamatosan cserélődnek a ruhadarabok, kiegészítők. A melegebb napokon előkerülhetnek a lapos talpú félcipők, könnyű dzsekik, míg a hidegebb időben jöhetnek a szövetkabátok és a sikkes, nőies bokacsizmák.

Az őszi szezon kedvencei a nőies bokacsizmák

A divat igazán sokszínű, rengeteg irányzat van jelen egyszerre. Porondon vannak a magasabb szárú gumicsizmára hasonlító lábbelik, a vagány bakancsok és a nőies bokacsizmák. A stílusmixelő trendeknek köszönhetően eltérő irányzatokat keverhetsz egymással, bármilyen hangulatú öltözékbe beültetheted az egyes fazonvariációkat. Akár egy lapos talpú bakancsot is kombinálhatsz egy letisztult egészruhával.

 

Ugyanez vonatkozik a bokacsizmákra, melyek nagyszerűen működnek az utcai szerelésekben. Természetesen ez valamennyire függ a fazontól, például a lapos, chelsea darabokat érdemes farmerral, esetleg elegánsabb nadrággal variálni. Ha ilyen megoldásra esik a választásod, akkor kerüld el a széles szárú nadrágszabásokat.

A régi klasszikus mellett megjelennek a tűsarkú csizmák, melyek idén sem hiányozhatnak a felhozatalból. Az extra magas sarkak mellett a midi verziókat is meg kell említenünk, melyek sokkal kényelmesebbek, így biztosabb járást garantálnak. A vastagabb sarokkal ellátott lábbeliktől sem kell elbúcsúzni, az efféle darabok farmerral különösen jól mutatnak. A szezon nagy visszatérője egyértelműen a rövid fazonú westerncsizma.

Színek tekintetében változatos a felhozatal, a fekete, kígyóbőr mintás bokacsizmák mellett rengeteg barna, bézs és bordó nőies lábbeli sorakozik az üzletek polcain. Az extrémebb kreációk éppúgy jelen vannak a kínálatban, idén sok csillogó, feltűnő darab közül választhatsz. A fémes csillogás kedvelői akár egy ezüstszínű csizmát is beszerezhetnek.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés