A hetvenes években szárnyalt a divat, nem is véletlen, hogy ismét aktuálissá válnak az akkoriban viselt elképesztően nőies darabok. A sok-sok évvel ezelőtti családi fotókon látható szettek mai szemmel is hihetetlenül sikkesnek tűnnek, hiszen az üzletekben és a vintage turkálókban sorakozó ruhaköltemények egyértelműen tükrözik a korábbi évek stílusát.

hirdetés

Hatalmas szerencse, hogy a divat ismétli önmagát, hiszen olyan dögös darabok lettek ismét sikkesek, mint a bőrruha és a trapéznadrág, de ide tartoznak a különböző fazonú és mintázatú overallok, miniszoknyák is. Ezek a retró szettek rendkívül jól kombinálhatók, illetve magukkal hozzák a hetvenes évekbeli életérzést is, ezzel pedig lehetőséget kínálnak a vadítóan nőies megjelenésre és a ruhák általi önkifejezésre.

Tele van a divat a  ’70-es évek nagy kedvenceivel: megéri vintage turkálóban keresgélni

A tudatos vásárlás jegyében érdemes vintage turkálókból beszerezni a fantasztikus, cirka ötven évvel ezelőtti stílust képviselő darabokat. Bár már a fast fashion üzletek kirakataiban is megjelentek a hasonló vonalvezetésű ruhák, a turkálók vállfáin található szerelések garantáltan egyediek és nagy valószínűséggel nem sétálnak velünk szembe az utcán.

Ezekben a szettekben nem csak elvétve jelennek meg a hetvenes évek stílusjegyei, hanem teljes egészében megidézik a korszak divatját.

 

A vintage ruhaboltokban való kutatás ráadásul nem csupán eszméletlenül izgalmas, de hatalmas meglepetéssel is szolgálhat. Olyan különleges dizájner darabokra bukkanhatnak a divatrajongók, amelyekért mások egy rakás pénzt fizetnek, sőt, további előnye a second hand üzleteknek, hogy számtalan alkalommal jelentősen minőségibb ruhákkal távozhatunk.

Olyan divatos vintage fazonokat szedtük össze, amelyekre érdemes lecsapni azokban a boltokban, melyek nem csupán múltidéző megoldásokat kínálnak, hanem a hetvenes években készült, eredeti darabokat is felsorakoztatják választékukban. Persze, nem elnyűtt ruhákra kell gondolni, gyakran valódi gyöngyszemekre lelhet az ember, ha célirányosan keresgél.

Érdemes ellátogatni a Konfekció vintage üzletbe vagy a Retrock shopba, de akár a Humana Vintage is megfelelő választás lehet, ha egy-egy egyedi darabra, ritkaságra vágysz.

Ezek a legnőiesebb darabok, amik visszatértek a ’70-es évekből

Az elképesztően szexi bőrruha

A vintage turkálókból garantáltan beszerezhető darab a bőrhatású ruha, ami nem csak a hetvenes években hódított, ma is különösen sikkes. Számtalan különböző fazonban és színben bukkanhatunk egy-egy bőrkreációra, amit ősszel párosíthatunk akár egy csinos kabáttal és egy bőrcsizmával. Aki szereti a vadítóan nőies szetteket, annak minden bizonnyal tökéletes választás.

A lábakat kiemelő miniszoknya

Az őszi szezon egyik legnépszerűbb darabja már ötven évvel ezelőtt is a nők kedvenceként volt ismert, a sejtelmes miniszoknya ugyanis fantasztikusan kiemeli a nőies lábakat, különleges harisnyákkal és kiegészítőkkel kombinálva pedig biztosan nyerő választás. A second hand üzletekben kutatva szinte biztos, hogy találsz egy-egy csinos darabot, ami nem jön majd szembe veled az utcán.

A trapéznadrág, ami mindenkin jól mutat

A trapéznadrág nagyon szerencsés fazon, a legtöbb testalkathoz passzol, ráadásul kifejezetten előnyössé teszi a lábakat. Vintage turkálókból beszerezhető farmeranyagú, vagy akár elegáns stílusú darab is, így nem csak a lazább, hanem a kifinomultabb szetteket kedvelők is rábukkanhatnak egyedi darabokra.

Az egyszerű overall tökéletes választás a hűvös napokra

Az overall azoknak a legjobb választás, akik reggel a gardrób előtt állva nem szeretnének a tökéletes szettkombináción gondolkozni, ezért egyszerű, de nagyszerű megoldásra törekednek. Ettől függetlenül ezek a darabok lehetnek különlegesek és elképesztően csinosak, rengeteg színben és fazonban találhatsz belőlük ritkaságokat a múltidéző butikokban.

Bármi jöhet, ami kockás

Az idei év sztármintája a kockás, ám nem az idei szezon az első, amikor ez a motívum hódítja meg a divatvilágot. A hetvenes években a legtöbb nő imádta a kockás szetteket, ezek a különleges darabok elképesztően feldobják a megjelenést is garantáltan trendi külsőt kölcsönöznek. Legyen szó szoknyáról, kabátról vagy bármilyen kiegészítőről, a turkálók vállfáin minden bizonnyal ráakadhatsz egy számodra tökéletes kreációra.

 

Képek: Jeremy Moeller, Edward Berthelot, Christian Vierig / Getty Images.

Képek a cikkben: Melodie Jeng, Kirstin Sinclair/FilmMagic, Edward Berthelot, Jeremy Moeller, Streetstyleshooters, Christian Vierig / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés