A fekete szövetkabát egyértelműen a legelegánsabb alapdarabja a téli ruhatárnak, ám nem csupán kifinomult összeállításokban mutat jól. Rendkívül sokoldalú és egyszerűsége ellenére sikkes, stílusos megjelenést biztosít.

hirdetés

A megfelelő kabát kiválasztása mindig nagy feladat, hiszen általában nem egyetlen szezonra választunk vastag felöltőt. Mivel általában a ruhatár is izgalmas és változatos, a legtöbb nő esetében a személyes kabátfelhozatal is egy szélesebb repertoárt takar. A szekrényben lapulnak merészebb, egyedibb darabok, sportos és elegáns verziók, hogy a téli öltözék tényleg stílusos és harmonikus legyen. Ha nem szeretnél tíz különböző kabátot tartogatni a gardróbban és a fogason, mindenképpen érdemes olyan darabot keresni, ami bármilyen szettben megállja a helyét.

A fekete szövetkabát éppen ilyen jolly joker darabja a téli ruhatárnak. Míg korábban leginkább elegáns szettekben tűnt fel, az elmúlt időszakban a stílusmixek térhódításával sokkal több lehetőséget kapott az utcai, hétköznapi divatban. Sportos, vagány és lezser holmikkal éppúgy össze lehet boronálni, minden formában nőiességet és kifinomult sikket csempész a megjelenésbe.

A galériában mutatunk néhány inspiráló összeállítást, amelyek egytől egyig a fekete szövetkabát varázsára alapoznak.

 

A fekete szövetkabát nem véletlenül olyan népszerű

A fekete szövetkabát eleganciája tulajdonképpen épp az egyszerűségében rejlik. Ebben a fazonban nincs semmi extra, nincsenek rajta vadul vibráló minták, sőt, a sötét árnyalat könnyedén beültethető akár a színesebb összeállításokba is. A francia nők szerint ez a legelegánsabb kulcsdarab a szezonban, ami minden összeállítást stílusossá és sikkessé varázsol.

Nem kérdés, hogy a feketéről a legtöbbeknek az elegáns megjelenés ugrik be elsőként, így egy hosszú, finom anyagú, fekete szövetkabát maximálisan garantálja a kifinomult összhatást. A sötét tónus ellenére mégsem lesz unalmas vagy borús a kisugárzás, különösen akkor, ha izgalmas stílusmixekben veted be a téli kulcsdarabot.

Noha alapvetően elegáns szettekben tűnik fel, a fekete szövetkabát szuperül mutat vagány, lezser és sportos összeállításokban is. Ha egy kis merészséget vinnél az összképbe, párosítsd egy menő bakanccsal és válassz mellé egyedibb kiegészítőket. Ha bevállalnál egy laza stíluskombót, előkaphatod a kedvenc baseballsapkádat és edzőcipődet az enyhébb napokon.

Magas szárú csizmákkal különösen jól mutat, pláne akkor, ha a csizma szárára kissé rálóg a kabát alja, ezáltal előnyösebb a testtagolás, mert nem töri meg túl sok vízszintes vonal a sziluett hosszát. A karcsúsított szövetkabát ebben a formában slankít és szépen formálja az alakot, nyújtja a lábakat, ezáltal optikailag hosszabbnak láttatja a test vonalát. Mellényúlni semmiképp nem tudsz vele, a színek összhangjával bármilyen szettben bevetheted. Egy biztos, a fekete szövetkabát soha nem megy ki a divatból és tényleg praktikusan kihasználható a szezonban, mindenképpen érdemes beszerezni egy minőségi, hosszú távon viselhető darabot.

Kiemelt kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés